Giancarlo Russo od ponad dwudziestu lat znany z propagowania kuchni włoskiej w naszym kraju rozpoczyna współpracę z Akademią Inspiracji MAKRO. Russo będzie prowadził warsztaty kulinarne dla zawodowych kucharzy i szefów kuchni o tematyce kuchni włoskiej.
W ramach współpracy z Akademią Giancarlo Russo poprowadzi cykl warsztatów, których program skomponowany został w oparciu o różnorodność kuchni różnych regionów Włoch.
Jeszcze tej wiosny w ofercie szkoleniowej Akademii można znaleźć terminy warsztatów poświęconych tematyce kuchni Piemontu, Lombardii i Toskanii.
- Przygotowując program szkoleń kierowałem się chęcią przedstawienia uczestnikom warsztatów bogactwa i różnorodności dań występujących w poszczególnych regionach Włoch, a wynikających ze specyficznych produktów występujących w danym regionie. Dodatkowo zainspirowała mnie szeroka gama nowowprowadzanych artykułów włoskich w ofercie Makro. Od 22 lat propaguję kuchnie włoską w Polsce i widzę potrzebę pokazania ciekawych dań regionalnych, a nawet prowincjonalnych, gdzie clou czy sekretem dania jest właśnie produkt z danego miejsca - mówi Giancarlo Russo.
I dodaje: Zaczynamy warsztaty od najbardziej popularnych turystycznie i konsumencko 10 regionów Włoch, ale chciałbym móc zaprezentować dania i produkty ze wszystkich 21 regionów we Włoszech.
Akademia Inspiracji MAKRO to centrum szkoleniowe i studio kulinarne działające przy MAKRO. Akademia posiada dwie lokalizacje - w Warszawie i Krakowie, a współpracujący z firmą włoski szef kuchni będzie prowadził swoje warsztaty w obu siedzibach.
Szczegółowe informacje są dostępne na akademia-inspiracji-makro.pl
Pierwsze warsztaty Giancarlo Russo w Akademii Inspiracji MAKRO już w kwietniu 2023 r. - do wyboru są dwa terminy. Warsztaty zatytułowane są ''Kuchni włoska: Piemont'', a programie warsztatów są dania:
Maj będzie należał do kuchni Lombardii. Giancarlo Russo nauczy uczestników warsztatów Akademii Inspiracji MAKRO, jak przygotować:
W czerwcu chef Giancarlo Russo zdradzi tajniki kuchni toskańskiej.
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.