×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
Green Cafe Nero, Dziki Królik czy CUDO? Można zagłosować na Najlepszy Roślinny Debiut Gastronomiczny 2022
Przegrzebki Eryngii w Dziki Królik. ''Eryngii czyli ostryga królewska to japoński grzyb, przygotowany w wegańskim dashi, a następnie smażony na czosnku z chili i kolendrą i duszony w białym winie jak przegrzebki''. Fot. Dziki Królik/Fb

Green Cafe Nero, Dziki Królik czy CUDO? Można zagłosować na Najlepszy Roślinny Debiut Gastronomiczny 2022

Autor: Katarzyna Gubała Data: 26 stycznia 2023 09:20

Do 31 stycznia można oddać głosy w plebiscycie na Najlepszy Roślinny Produkt Roku 2022. Wśród czterech kategorii - obok Roślinny Game Change czy najlepsza nowa marka roślinna - znalazł się Najlepszy roślinny debiut gastronomiczny 2022 roku.

W tej kategorii znaleźli się przedstawiciele szeroko pojętego rynku gastronomicznego, którzy wprowadzili do swojej oferty dania roślinne lub znacząco przyczyniły się do zwiększania ich dostępności.

Najlepszy roślinny debiut gastronomiczny 2022 - kandydaci

Kandydatami w kategorii są Najlepszy roślinny debiut gastronomiczny 2022 roku są:

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

  • Kanapka z nieTuńczykiem - Starbucks
  • Przegrzebki Eryngii - Dziki Królik w Warszawie
  • Vege KĄSKI - North Fish
  • Fiszex, roślinny burger z trzema kawałkami autorskiej "ryby" - Krowarzywa
  • Obecność foodtrucka Hempeat Burger na Opener i Orange Warsaw Festival
  • Kanapki z Apollo Roślinnym Qurczakiem - Green Cafe Nero
  • Muffiny z czerwona porzeczką i rabarbarem - Piekarnie Putka
  • Plant-Based Hamburger - Burger King
  • Wegański Croissant z nadzieniem jagodowym - Gorąco Polecam
  • Rozwój sieci franczyzowej - CUDO Vegan Sushi
  • Kanapka T.L.C - Subway
  • Pionierowanie podejściu default-veg w PL - Cool Cat
  • Rozwój sieci franczyzowej - Uapami

Głosowanie trwa do 31 stycznia do północy roslinniejemy.org/roslinny-produkt-roku-2022

Tytuł Najlepszego Roślinnego Debiutu Gastronomicznego 2021 otrzymał Roślinny Catering Dietetyczny od Nice to Fit You. Trzecie miejsce zajęły burgery i stripsy z boczniaka North Fish, a drugie – sieć Burger King i ich Roślinne Nuggetsy.

Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News
Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz