Gruby Benek otworzył pierwszy lokal na mapie województwa małopolskiego. Punkt działa w modelu take away i realizuje zamówienia do późnych godzin wieczornych .
– Niestandardowe godziny pracy pizzerii idealnie się sprawdzają w Zakopanem – mówi Maciej Adamski, specjalista ds. kluczowych klientów.
– Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom naszych Gości postanowiliśmy uruchomić lokal w godzinach popołudniowych i nocnych, aby po wielogodzinnym szusowaniu na stokach mogli na spokojnie zamówić ciepłe i smaczne jedzenie, dzięki czemu mają energię na kolejny dzień pełen atrakcji – dodaje.
W menu nowego lokalu znajduje się m.in. pizza w amerykańskim stylu, BenKura oraz sałatki.
– Z kilkunastu ogólnopolskich propozycji największą popularnością cieszą się pizze z prawdziwą, dojrzewającą kiełbasą pepperoni oraz z oryginalnym kebabem wołowym. Podczas pierwszych dni dużym zainteresowaniem cieszyła się również kompozycja lokalna - Góralski Benek, w którego skład wchodzi prawdziwa mozzarella, boczek, scypek i żurawina. Na miłośników klasycznej pizzy czeka zaś pizza na cienkim cieście we włoskim stylu – zachwala.
Pizzeria w Zakopanem to kolejny lokal sieci Gruby Benek w formule Take Away.
– Ten model usługowy staje się coraz popularniejszy w branży gastronomicznej ze względu na płynące korzyści dla klientów – szybkie dostawy, jak i franczyzobiorców – niski próg wejścia w inwestycję – informuje sieć.
W sezonie letnim Gruby Benek planuje powiększyć lokal o strefę ogródka.
Lokal w Zakopanem pomimo, że jest nastawiony głównie na dostawy realizuje również zamówienia z odbiorem osobistym przy ul. Stachonie 16A. Pizzeria jest czynna od niedzieli do czwartku w godzinach 16.00 – 01.00, a w piątki i soboty od 16.00 do 02.00 w nocy.
Nie przegap najważniejszych wiadomości