×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
Grzegorz Łapanowski zrobił menu dla baru mlecznego. Nowy PRASOWY ruszy na warszawskim Powiślu
Kolorowe kluski śląskie wg Grzegorza Łapanowskiego. Fot. Grzegorz Łapanowski/Facebook

Grzegorz Łapanowski zrobił menu dla baru mlecznego. Nowy PRASOWY ruszy na warszawskim Powiślu

Autor: Katarzyna Gubała Data: 05 kwietnia 2023 14:35

Od 1 kwietnia w Barze Prasowym możecie spróbować kilkunastu propozycji, które zmajstrowaliśmy wspólnie z Ekipą Prasowego - poinformował Grzegorz Łapanowski. Podał też, że w połowie kwietnia ruszy nowy Prasowy na warszawskim Powiślu.

Jak wylicza Grzegorz Łapanowski w menu Baru Mlecznego PRASOWY znalazły się m.in.: ''Gratin ziemniaczane, kolorowe śląskie i kopytka, mielone z dorsza z koperkiem, czerniak w panko, policzki wieprzowe po węgiersku, coleslaw z czerwonej kapusty, karmelizowana marchewka w imbirze, szpinak i buraczki w dresingu malinowym i kilka innych rarytasów''.

Łapanowski podaje, że szukając inspiracji do menu dla baru mlecznego wertował stare książki, ale i współczesne pozycje.

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

''Bo tak szczerze, to sami sobie zadajemy pytanie jakie powinny być Bary Mleczne w XXI wieku. Czy i na ile powinny się zmieniać?, czy i jak powinno ewoluować menu?'' - zastanawia się kucharz. 

Czytaj też Grzegorz Łapanowski reaktywuje Szkołę na Widelcu
 

Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News
Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz