Od 1 kwietnia w Barze Prasowym możecie spróbować kilkunastu propozycji, które zmajstrowaliśmy wspólnie z Ekipą Prasowego - poinformował Grzegorz Łapanowski. Podał też, że w połowie kwietnia ruszy nowy Prasowy na warszawskim Powiślu.
Jak wylicza Grzegorz Łapanowski w menu Baru Mlecznego PRASOWY znalazły się m.in.: ''Gratin ziemniaczane, kolorowe śląskie i kopytka, mielone z dorsza z koperkiem, czerniak w panko, policzki wieprzowe po węgiersku, coleslaw z czerwonej kapusty, karmelizowana marchewka w imbirze, szpinak i buraczki w dresingu malinowym i kilka innych rarytasów''.
Łapanowski podaje, że szukając inspiracji do menu dla baru mlecznego wertował stare książki, ale i współczesne pozycje.
''Bo tak szczerze, to sami sobie zadajemy pytanie jakie powinny być Bary Mleczne w XXI wieku. Czy i na ile powinny się zmieniać?, czy i jak powinno ewoluować menu?'' - zastanawia się kucharz.
Czytaj też Grzegorz Łapanowski reaktywuje Szkołę na Widelcu
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.