Partnerzy portalu
Halloween 2021: Browary Warszawskie zapraszają na Dyniobranie Od 29 października do 7 listopada w Browarach Warszawskich potrwa Dyniobranie / fot. materiały prasowe

Halloween 2021: Browary Warszawskie zapraszają na Dyniobranie

Od 29 października do 7 listopada w Browarach Warszawskich potrwa Dyniobranie. Z tej okazji wybrane restauracje i kawiarnie przygotowały specjalne dania, desery i napoje z dynią w roli głównej.

Autor: horecatrends.pl/informacja prasowa Data: 28 października 2021 11:14

Koniec października to czas, kiedy pękate dynie witają nas w witrynach restauracji, sklepów, ogródków. Smaki jesieni zagościły również w kartach restauracji i kawiarni w Browarach Warszawskich Dyniobranie, to wstęp do cyklicznych wydarzeń, które będę celebracją smaków jesieni, zimy, wiosny czy lata. Goście będą mogli spróbować limitowanych dań z sezonowymi składnikami, które aktualnie będą królować na talerzach.

 Halloween w Browarach Warszawskich

Już w samym wejściu do Browarów, w Deseo czekają na nas tajemnicze i tematyczne desery w stylu petit gateau - Halloween i Bloody Nika. W cukierni wypijcie także Pumpkin Spice Latte i skosztujecie czekoladowych czaszek.

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

Dyniowego latte będzie można spróbować także w dobro&dobro cafe oraz w Etno Cafe. Z kolei na limitowane koktajle warto zajrzeć do Munji. Z kolei halloweenowe pączki z dyniowo-pomarańczowym nadzieniem można spróbować kawiarni Vita Cafe. Natomiast piekarnia Bakery specjalnie z tej okazji przygotowała chleb na zakwasie z dynią.

W sercu Browarów, w nowo otwartym Food Hall Browary na gości czekają dyniowe propozycje. Restauracje działające w dawnej Leżakowni - części historycznego Browaru Haberbuscha i Schielego - specjalnie na Dyniobranie przygotowały jesienne menu.

Jasna Sprawa zaprasza na aromatyczny krem z pieczonej dyni z imbirem podawany w świeżej dyni Hokkaido, a S’poke Bowl & Śledzie na halloweenowy bowl z dynią Hokkaido w miso i miodzie z prażonymi orzeszkami ziemnymi, avocado, marynowanym shitake i japońską sałatką ziemniaczaną.

Z kolei w Seafood Bar spróbujemy curry z kerali z krewetkami, dynią piżmową, chutneyem śliwkowym i ryżem japońskim. A’panu occo ?! stawia na kimchi z buraka ze śliwką, panierowaną dynią marynowaną sosem sojowym, imbirem oraz  majonezem szczypiorkowym z chorizo. Octo Pasta & Pizza przez tydzień będzie serwowała czarne makarony z pieczoną dynią Hokkaido i dodatkami.  A Boston Burger zaserwuje burgera z chutney dyniowym

Dynia na słodko i wytrawnie

W aktualnym menu Browaru Warszawskiego znajdziemy rozgrzewający krem z dyni ze smażonymi krewetkami i dyniową pastą. Do tego oczywiście piwo.  W historycznych piwnicach znajduje się 20 zbiorników, gdzie warzy się 18 rodzajów rzemieślniczego piwa, w tym legendarne Grodziskie i Porter.

Od 29 października do 7 listopada we włoskiej restauracji Pizza Lecentano na Gości czekają dwie jesienne propozycje - ravioli z dynią w sosie pecorino lub dyniowe risotto z Coppa di Parma i szafranem.

 Starowarszawska Gastronomja zaskoczy wegańskim ceviche z dyni podawanym z awokado oraz wegetariańskim kremem z dyni z popcornem o smaku mango-wanilia. Natomiast w restauracji Olivos Cafe & Restaurant będzie okazja do spróbowania ich autorskiej zupy z dyni pizzy na sosie dyniowym i tradycyjnego dyniowego deseru.

Browary Warszawskie zapraszają na Dyniobranie w dniach 29 października - 7 listopada, które idealnie łączy się z weekendem halloweenowym

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do odwołania zgody oraz prawo sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem.

W dowolnym czasie możesz określić warunki przechowywania i dostępu do plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Jeśli zgadzasz się na wykorzystanie technologii plików cookies wystarczy kliknąć poniższy przycisk „Przejdź do serwisu”.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.