Partnerzy portalu
Hewelke Restaurant & Bakery już działa. Co znalazło się w menu Marcina Popielarza? Nowo otwarta Hewelke nawiązuje do tradycji francuskiego bistro. Na zdjęciu: niedzielny kurczak z ziemniaczanym puree oraz marchewką i groszkiem. Fot. Hewelke Restaurant & Bakery/Facebook

Hewelke Restaurant & Bakery już działa. Co znalazło się w menu Marcina Popielarza?

Autor: KG/horecatrends Data: 22 lipca 2022 12:20

Kuchnię Hewelke można określić jako międzynarodową, a przede wszystkim kreatywną. Szefowie Marcin Popielarz oraz Alyona Orel puścili wodze fantazji i zapraszają w podróż poprzez swoje ulubione smaki - czytamy na profilu nowo otwartej Hewelke Restaurant & Bakery.

Koncept Hewelke Restaurant & Bakery to połączenie tradycji kulinarnych z różnych części świata z piekarnią rodem z francuskiej boulangerie - pieczywem tworzonym na miejscu, autorskimi wypiekami oraz oryginalnymi wyrobami cukierniczymi i własnymi przetworami. Hewelke znajduje się w Browarze Hevelius w Gdańsku-Wrzeszczu.

Dania główne w menu Hewelke Restaurant & Bakery to m.in. Niedzielny kurczak z puree ziemniaczanym oraz marchewką i groszkiem; Schab z prosiaka z polentą z czerwonej kapusty; Ziemniaczany pancake z kaczką i kurkami; Łupacz w cieście, Grillowana wołowina oraz danie wegetariańskie Kalafior z brązowym masłem i salsa verde. 

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

W karcie z przystawkami znajdziemy bao z wędzonym łososiem i awokado oraz wegatariańskie z chlebowcem, gęsią wątróbkę, tatara wołowego i bajgla. 

W Hewelke Restaurant & Bakery serwowane są również zupy, sałaty i desery. 

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz