Kuchnię Hewelke można określić jako międzynarodową, a przede wszystkim kreatywną. Szefowie Marcin Popielarz oraz Alyona Orel puścili wodze fantazji i zapraszają w podróż poprzez swoje ulubione smaki - czytamy na profilu nowo otwartej Hewelke Restaurant & Bakery.
Koncept Hewelke Restaurant & Bakery to połączenie tradycji kulinarnych z różnych części świata z piekarnią rodem z francuskiej boulangerie - pieczywem tworzonym na miejscu, autorskimi wypiekami oraz oryginalnymi wyrobami cukierniczymi i własnymi przetworami. Hewelke znajduje się w Browarze Hevelius w Gdańsku-Wrzeszczu.
Dania główne w menu Hewelke Restaurant & Bakery to m.in. Niedzielny kurczak z puree ziemniaczanym oraz marchewką i groszkiem; Schab z prosiaka z polentą z czerwonej kapusty; Ziemniaczany pancake z kaczką i kurkami; Łupacz w cieście, Grillowana wołowina oraz danie wegetariańskie Kalafior z brązowym masłem i salsa verde.
W karcie z przystawkami znajdziemy bao z wędzonym łososiem i awokado oraz wegatariańskie z chlebowcem, gęsią wątróbkę, tatara wołowego i bajgla.
W Hewelke Restaurant & Bakery serwowane są również zupy, sałaty i desery.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.