Partnerzy portalu
Ile kosztuje kolacja Farm Dining u Amaro? Rezerwacje można już robić na stronie Wojciech Modest Amaro organizuje kolacje na Forgotten Fields Farm. Fot. Archiwum

Ile kosztuje kolacja Farm Dining u Amaro? Rezerwacje można już robić na stronie

Autor: KG/horecatrends Data: 23 października 2022 20:10

Wojciech Modest Amaro organizuje na Forgotten Fields Farm kolacje przygotowane w formie Chef’s table dla 12 osób. Ile kosztuje Farm Dining u Amaro?

''Tego wieczoru poznasz filozofię tworzenia dań w oparciu o Kalendarz Natury, zakosztujesz specjalnie dobranych napojów i alkoholi botanicznych'' - czytamy na stronie projektu. 

Koszt menu Amaro Chef’s table to 1150 zł od osoby. Do menu należy doliczyć 10% service charge.

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

Czytaj więcej Amaro o Forgotten Fields Farm: chcemy organizować kolacje na 12 osób, ''raczej nie będzie tanio''

W kalendarzu rezerwacji znajdują się terminy październikowe i listopadowe. 

Jak będzie wyglądać kolacja Farm Dining u Amaro?

W programie ‘’Kulisy sławy’’ emitowanym w niedzielę 23 października Wojciech Modest Amaro zapowiedział, że będą to:

‘’(...) cztery spotkania w każdym miesiącu dla 12 osób, wybrańców (…) przy wspólnym stole, gdzie to doświadczenie będą przeżywać. Witamy gości w domu tak naprawdę. Podejmujemy ich we własnym domu, więc pokazujemy im nie tylko kuchnię, ale też nasz styl życia, tak jak my na co dzień zajmujemy się tym miejscem, co ono rodzi’’.

Gdzie znajduje się Forgotten Fields Farm Amaro?

Farma Wojciecha Modesta Amaro znajduje się w Dębówku koło Konstancina Jeziorny. Chef Amaro przyznaje, że odnalazłem miejsce, gdzie pracując z naturą spełnia swoje marzenie o życiu pełnym harmonii pomiędzy pasją a rodziną. 

''To tu czerpię radość z gotowania z własnych upraw, pamiętając o otaczającym mnie środowisku i przyszłych pokoleniach. Jednym słowem Farma to mój Dom'' - pisze szef kuchni.

Kim jest Wojciech Modest Amaro?

Jak czytamy w biogramie szefa kuchni Wojciecha Modesta Amaro - jest samoukiem i pasjonatem, który spędził ponad 8 lat poza granicami kraju szkoląc się w Londynie , Paryżu i Barcelonie, u boku takich sław jak Ferran Adria, Rene Redzepi czy Juan Roca.

Amaro to zdobywca pierwszej gwiazdki Michelin w Polsce w 2013 roku - laurem tym nagrodzono Atelier by Amaro. 

Wojciech Modest Amaro jest autorem książek: „Kuchnia Polska XXI wieku” , „Natura kuchni polskiej” i „Heartmade by atelier Amaro”. Juror programu Top Chef Polska i prowadzący legendarny program Hell’s Kitchen .

Jest również założycielem Forgotten Fields Farm - farmy dedykowanej przywracaniu bioróżnorodności i zapomnianym odmianom'' 

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz

komentarze

  • Gość

    Jak taki uduchowiony to czemu nie serwuje kolacji ubogim?
  • Gość

    dla mnie to zawsze pan Basiur teraz nawiedzony religijnie
    lepiej zwiedzac swiat i poznawac smaki winnych krajach
  • Gość

    Czy to ma być 12 apostołów?
  • Gość

    Litości znowu ten pseudo kucharz?
    Rozmawiał z Bogiem? Nie przypominam sobie .
    A tak na marginesie jaki to Amaro?
    To oszust BASIURA
  • Zojka392

    Na bank skoro facet już się ogłasza wybrańcem to śmierdzi sektą
  • Gość

    Po co się przemęczać ,wystarczy wymyślić przemianę i wielką wiarę i gotować dla 12 osób ,a kasa ta sama .Co za obłuda ,ciekawe ilu potrzebującym pomógł .Ta jego gadka to jak przywódcy sekty
  • Słoik

    Warśawskie przygłupy polecą na to.oni tak są zmęczeni życiem że wpieprzać będą gówno ładnie przystroione
  • Lukachu

    A po kolacji można się pomodlić . Jakie to duchowe .
  • Gość

    Jadłem jego potrawy. Niech to szlag trafi, w więziennej stołówce gotują lepiej
  • Gość

    Raczej niczego nie sprzedał. Zabrali za długi, bo nikomu nie płacił.
  • Gość

    Musiałbym upaść na głowę tak jak Modest kreujący się na Jezusa ...
  • Gość

    No to co z tym uduchowieniem, może kolacja powinna być dla potrzebujących, zapomnianych a nie dla wybranych. Życzę następnych przemyśleń.
  • Gość

    Szacun,pomysł doskonały, głupich nie brakuje,tak trzymaj
  • Ewka

    Dopiero wypowiadał się o tym jaki jest teraz uduchowiony sprzedał dom restaurację postawił kapliczkę a jednak kasiore dalej trzepie na tym samym. Fałsz i obłuda
  • Krzysztof

    Temu to zdrowo korbę wykręciło.. 🤕
  • Gość

    Każdy jest panem swego losu. Ma człowiek pomysł na życie to niech robi co chce. Dajcie wreszcie mu spokój. A że jest religijny to tylko dobro z tego może wypłynąć. Niech mu Bóg błogosławi i strzeże. Powodzenia
  • farmer bez gwiazdki

    Wystarczy pojechać do dobrego gospodarstwa i nie za takie kokosy można tez zjeść dobrze, zdrowo, z farmy. Odbija sodówka tym nowobogackim \"farmerom\". rolnicy od dawna robią to co ten sie obudził i kase kosi
  • Mickel

    Nie w Dębówku tylko w Debówce k. Konstancina Jeziorny. Ukrainiec to pisał? 😁