Współpraca na linii HoReCa – branża mleczarska jest zawsze dużym wyzwaniem. Jest to rynek, który dla nas jaki przedsiębiorstwa zawsze ma wpływ na wyniki finansowe - podkreśla Stanisław Jamiołkowski, prezes Monieckiej Spółdzielni Mleczarskiej w Mońkach.
Stanisław Jamiołkowski w rozmowie z portalspozywczy.pl podkreśla, że przy współpracy z HoReCa, tym co jest istotne i wpływa na „relację” jest jakość produktu. - To na co zawsze należy zwracać uwagę to składniki, z których wyrabiane są produkty ostateczne. Co oznacza, że na nas jako na producencie spoczywa obowiązek współpracy z najlepszymi dostawcami przy zachowaniu najwyższych standardów. Kontrola na każdym etapie wytwarzania sprawia, iż produkty są najwyższej jakości, czego gwarancją jest Zakładowy Kodeks Dobrej Praktyki Produkcyjnej / Dobrej Praktyki Higienicznej GMP/GHP oraz System HACCP - mówi prezes Jamiołkowski.
Duże nakłady inwestycyjne w MSM Mońki w ostatnich latach spowodowały, że firma jest ciągle rozbudowywana i unowocześniana. Zakład został między innymi wyposażony w automatyczną linię do produkcji serów dojrzewających, z wydajnością do 600 tysięcy litrów mleka na dobę. - W MSM Mońki stawiamy sobie za cel oferowanie tradycyjnych i regionalnych produktów z zachowaniem nowoczesnych rozwiązań oraz kanałów sprzedaży - mówi Stanisław Jamiołkowski.
Przeczytaj duży wywiad: MSM Mońki: To jakość generuje wyniki firmy (wywiad)
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.