Partner portalu
Jak sprostać wyzwaniom w gastronomii? Pierwsze szkolenie w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w ramach programu ReStart

Jak sprostać wyzwaniom w gastronomii? Pierwsze szkolenie w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w ramach programu ReStart

Najbardziej efektywne sposoby zaopatrywania restauracji i hoteli oraz praktyczny pokaz kulinarny na temat świadomego przygotowywania dań z wołowiny - to tylko niektóre z punktów pierwszego szkolenia, które odbyło się w czwartek w Instytucie Kulinarnym w ramach programu wsparcia dla gastronomii ReStart. Relację z wydarzenia organizowanego we współpracy z Akademią Leona Koźmińskiego można obejrzeć na kanale Instytutu Kulinarnego.

Autor: Artykuł promocyjny dostarczony przez Transgourmet Polska Data: 29 września 2020 10:09

Bycie częścią świata gastronomii to nie tylko oryginalne łączenie smaków i dobieranie najlepszych składników, ale także umiejętność sprawnego zarządzania przedsiębiorstwem i radzenia sobie z wyzwaniami nowej rzeczywistości. Właśnie dlatego szkolenie składało się z trzech modułów. Pierwsza część, teoretyczna, została poprowadzona przez wykładowcę Akademii Leona Koźmińskiego Marcina Rydzewskiego. Drugą, kulinarną poprowadził Bartosz Peter, ekspert Instytutu Kulinarnego Transgourmet. Szkolenie zakończyły warsztaty o winie przygotowane wspólnie z winiarnią Mielżyński, którego prelegentem był Michał Poddany.

– Obecnie branża potrzebuje szkoleń z elementarnych podstaw zarządzania, z zakresu finansów oraz przepływów pieniężnych. Szkoleń na temat motywowania i co ważniejsze utrzymania personelu. Potrzeba dziś edukacji dotyczącej analiz rynku, monitorowania konkurencji, zarządzania projektami – mówi Marcin Rydzewski, wykładowca z Akademii Leona Koźmińskiego.

Podczas pierwszego szkolenia uczestnicy poznali najbardziej efektywne sposoby zaopatrywania restauracji i hoteli oraz dowiedzieli się, na co zwrócić uwagę przy wyborze dostawców. Druga, praktyczna część warsztatów dotyczyła świadomego i odpowiedzialnego przygotowywania dań
z wołowiny. Ekspert Instytutu Kulinarnego Transgourmet - Bartosz Peter opowiedział o tym, jak przygotowywać dania i komponować menu by efektywnie wykorzystać cały produkt. Nie zabrakło także praktycznych wskazówek jak koszt zakupu mięsa wpływa na cenę sprzedaży oraz food cost.
Podczas trzeciego modułu warsztatów sommelier z winiarni Mielżyński Michał Poddany omówił zmiany zachodzące w percepcji wina w Polsce, opowiedział o gustach i preferencjach Polaków oraz o tym, w jakim kierunku będą ewoluowały i jak umiejętnie na nie odpowiedzieć.

– To pierwsze szkolenie w ramach programu ReStart przygotowane wspólnie z ekspertami z Akademią Leona Koźmińskiego. W czasach, w których branża gastronomiczna znalazła się w trudnej sytuacji, chcemy zaoferować nasze wsparcie w postaci kompleksowych szkoleń. Mamy nadzieję, że pozwolą one wypracować odpowiedzi na najtrudniejsze pytania i wątpliwości – mówi Marcin Dera, Dyrektor Sprzedaży ds. Gastronomii Transgourmet Polska.

Kolejne edycje szkoleń zaplanowano na październik i listopad. Relacje z nich także będą dostępne na kanale Instytutu Kulinarnego na YouTube. Zachęcamy do oglądania!

 

Zachęcamy do obejrzenia szkoleń on-line:

#1 Zarządzanie procesem zakupów w sektorze HoReCa

#2: Gotuj świadomie wykorzystując cały produkt

#3: Nowoczesna karta win

 

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. O celach tego przetwarzania zostaniesz odrębnie poinformowany w celu uzyskania na to Twojej zgody. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.