''Kuchenne Rewolucje’’ znów w Krakowie. Lokal prowadzony przez Dorotę Rydygier zmienił się w Voilà Avignon Bistro. Co znalazło się w menu zaproponowanym dla francuskiego bistro przez Magdę Gessler?
Dorota Rydygier, która przez 21 lat mieszkała we Francji, w Krakowie, w dzielnicy Dębniki, prowadzi bistro z kuchnią francuską ze swoim synem Kamilem. W pewnym momencie właściciele lokalu stanęli przed decyzją o zamknięciu bistro z powodu braku gości albo o zwróceniu się o pomoc do Magdy Gessler. Losy ''rewolucji'' znalazły się w odcinku 1 otwierającym 26. sezon programu.
Czytaj też Wiceprezes IGGP wzięła udział w Kuchennych Rewolucjach. Jak Magda Gessler zmieniła jej lokal?
Próbując dań z karty Voilà Bistro, Magda Gessler skrytykowała m.in. wołowinę po burgundzku. Zwróciła też uwagę właścicielce bistro na krytyczne opinie gości na temat dań i obsługi w bistro. Potem Magda Gessler zaprosiła załogę krakowskiego Voilà Bistro do Restauracji Fiorentina w hotelu Balthazar. Tam uczestnicy ''Kuchennych Rewolucji'' zjedli m.in. foie gras i kaczkę, a właścicielka bistro spytała szefa kuchni Fiorentiny, jak radzi sobie z krytycznymi opiniami gości.
- Dla mnie dużo ważniejsza jest jedna krytyka niż sto pochwał, bo z tej krytyki wyciąga się wnioski. W każdej krytyce jest coś (...), gotuje się nie dla siebie - powiedział szef Robert Koczwara.
Czytaj więcej Uwielbiana przez Magdę Gessler ‘’Fiorentina’’ najlepszą restauracją w Polsce
W menu zaproponowanym w toku ‘’Kuchennych Rewolucji’’ przez Magdę Gessler znalazły się:
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.