×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
Jakie dania wymyśliła Magda Gessler dla Voilà Avignon Bistro w Krakowie?
Załoga Voilà Avignon Bistro w Krakowie wraz z ''rewolucjonistką'' Magdą Gessler. Fot. Voila Avignon Bistro/Facebook

Jakie dania wymyśliła Magda Gessler dla Voilà Avignon Bistro w Krakowie?

Autor: Katarzyna Gubała Data: 10 marca 2023 12:25

''Kuchenne Rewolucje’’ znów w Krakowie. Lokal prowadzony przez Dorotę Rydygier zmienił się w Voilà Avignon Bistro. Co znalazło się w menu zaproponowanym dla francuskiego bistro przez Magdę Gessler?

Dorota Rydygier, która przez 21 lat mieszkała we Francji, w Krakowie, w dzielnicy Dębniki, prowadzi bistro z kuchnią francuską ze swoim synem Kamilem. W pewnym momencie właściciele lokalu stanęli przed decyzją o zamknięciu bistro z powodu braku gości albo o zwróceniu się o pomoc do Magdy Gessler. Losy ''rewolucji'' znalazły się w odcinku 1 otwierającym 26. sezon programu. 

Czytaj też Wiceprezes IGGP wzięła udział w Kuchennych Rewolucjach. Jak Magda Gessler zmieniła jej lokal?

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

Próbując dań z karty Voilà Bistro, Magda Gessler skrytykowała m.in. wołowinę po burgundzku. Zwróciła też uwagę właścicielce bistro na krytyczne opinie gości na temat dań i obsługi w bistro. Potem Magda Gessler zaprosiła załogę krakowskiego Voilà Bistro do Restauracji Fiorentina w hotelu Balthazar. Tam uczestnicy ''Kuchennych Rewolucji'' zjedli m.in. foie gras i kaczkę, a właścicielka bistro spytała szefa kuchni Fiorentiny, jak radzi sobie z krytycznymi opiniami gości.

- Dla mnie dużo ważniejsza jest jedna krytyka niż sto pochwał, bo z tej krytyki wyciąga się wnioski. W każdej krytyce jest coś (...), gotuje się nie dla siebie - powiedział szef Robert Koczwara.

Czytaj więcej Uwielbiana przez Magdę Gessler ‘’Fiorentina’’ najlepszą restauracją w Polsce

Dania Magdy Gessler w Voilà Avignon Bistro

W menu zaproponowanym w toku ‘’Kuchennych Rewolucji’’  przez Magdę Gessler znalazły się:

  • Rillettes de porc -  francuski smalec macerowany w Cognacu
  • Sałata, pomidor, czerwona cebula, grzanka z kozim serem, miód, vinaigrette, lawenda 35 zł
  • Ratatouille z papryki, pomidora, bakłażana, cukinii 47 zł
  • Cassoulet z Tuluzy z fasoli z konfitowanym udkiem 59 zł
  • Crêpes Suzette, sos pomarańczowy z Cointreau 35 zł

 

Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News
Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz