Partnerzy portalu
Jurek Sobieniak otworzył kolejną restaurację w stolicy Jurek Sobieniak, restaurator, otworzył swój lokal w budynku biurowym Grzybowska Park/ fot. www.jerzysobieniak.pl

Jurek Sobieniak otworzył kolejną restaurację w stolicy

Jurek Sobieniak otworzył nową restaurację w Warszawie - w budynku biurowym Grzybowska Park.

Autor: www.horecatrends.pl Data: 01 czerwca 2021 12:25
  • Jurek Sobieniak to szef kuchni i jeden z prowadzących popularnego programu telewizyjnego „m jak mięso”. Jest właścicielem restauracji Sypka Mąka oraz Sypka Mąka i Masło.
  • Nowy koncept gastronomiczny znanego warszawskiego restauratora Jurka Sobieniaka zlokalizowany jest w budynku biurowym Grzybowska Park.
  • Firma doradcza Savills, która reprezentuje właściciela budynku w wynajmie powierzchni, umowy najmu w Grzybowska Park przedłużyło również Green Caffe Nero i salon krawiecki Cafardini, a w miejsce restauracji Casa Pablo pojawił się Tapas Gastrobar.

Jurek Sobieniak jest także autorem książki kulinarnej o kuchni ulicznej „Street food – głód ulicy”. Jego nowa restauracja przy ul. Grzybowskiej 5A nosi nazwę Deska i Kreska. Kulisy tworzenia restauracji w budynku Grzybowska Park przedstawione zostały w programie „Wielkie otwarcie” emitowanym na antenie Kuchnia+.

Jurek Sobieniak - restaurator

- Ulica Grzybowska to centrum Warszawy, czyli miejsce, gdzie ludzie nie tylko mieszkają czy pracują, ale też przyjeżdżają specjalnie po to, żeby dobrze zjeść. Mój nowy lokal z autorskim menu serwuje kuchnię śródziemnomorską, ale w wydaniu polskim. Deska i Kreska to śródziemnomorska siostra popularnych restauracji, które prowadzę na Ursynowie i Żoliborzu – mówi Jurek Sobieniak, właściciel restauracji Deska i Kreska.

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

- Trwa proces rekomercjalizacji budynku biurowego Grzybowska Park. Równolegle z rozmowami z firmami zainteresowanymi wynajęciem biura, podpisaliśmy nowe umowy z najemcami lokali na parterze. Wspólnie z właścicielem zadbaliśmy o wzmocnienie oferty handlowo-gastronomicznej – mówi Monika Wakulska, dyrektor w dziale powierzchni biurowych, reprezentacja właściciela, Savills.

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. O celach tego przetwarzania zostaniesz odrębnie poinformowany w celu uzyskania na to Twojej zgody. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.