×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
Kadra Narodowa Polskich Kucharzy rusza do Luksemburga na Kulinarny Puchar Świata
Kadra Narodowa Polskich Kucharzy rusza do Luksemburga na Villeroy & Boch Culinary World Cup 2022. / fot. materiały prasowe

Kadra Narodowa Polskich Kucharzy rusza do Luksemburga na Kulinarny Puchar Świata

Autor: Selgros Cash & Carry Data: 25 listopada 2022 14:28 | Aktualizacja: 26 listopada 2022 09:35

576 godzin treningu podczas 48 dni, 350 posiłków degustacyjnych, 1080 talerzy - tak juniorzy z Kadry Narodowej Polskich Kucharzy Juniorów przygotowywali się w Instytucie Kulinarnym Transgourmet do startu w Kulinarnym Pucharze Świata. Już w najbliższy weekend rozpoczną zmagania, podczas których zmierzą się z najlepszymi drużynami z całego świata.

Polscy Kucharze w drodze do Luksemburga na Kulinarny Puchar Świata

Villeroy &Boch Culinary World Cup 2022 to jedno z najważniejszych wydarzeń gastronomicznych na świecie. Jest organizowane raz na cztery lata i zrzesza najbardziej elitarne drużyny kulinarne. Regularnie obecna podczas mistrzostw polska reprezentacja prowadzona jest przez Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni, której strategicznymi partnerami są Transgourmet Foodservice oraz Selgros Cash & Carry. Kadra juniorów wystąpi 27 i 29 listopada w dwóch konkurencjach – Restaurant of Nations oraz Chef’s Table.

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

Juniorzy Kadry Narodowej Polskich Kucharzy od stycznia trenowali w przestrzeni Instytutu Kulinarnego Transgourmet. Dbali o każdy szczegół – nie tylko smak i wygląd potraw, ale również aspekt zero waste przy przygotowaniu posiłków. W ostatnich tygodniach kucharze prezentowali efekty swoich przygotowań dziennikarzom, a także miłośnikom kulinariów podczas 9 kolacji degustacyjnych podczas których. Była to niepowtarzalna szansa na spróbowanie dań przygotowywanych na konkurs i wczucia się w atmosferę rywalizacji. Spotkania kulinarne zorganizowane były w takiej samej formule jak przebieg finału Kulinarnego Pucharu Świata. Reprezentacja serwowała dania, które nie tylko będą promować polskie smaki i produkty, ale też uwzględniają aktualne trendów kulinarnych jak kuchnia bezglutenowa, wegetariańska czy wegańska.

Trzymamy kciuki za naszą kadrę, a ich zmagania będzie można śledzić na profilach Instytutu Kulinarnego Transgourmet na Facebooku i Instagramie – na bieżąco będziemy prowadzić relację z tego kulinarnego święta.

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz