Browary Warszawskie przestają już być wielkim placem budowy i z wolna wypełniają się życiem, dlatego koncept już teraz zachęca do odwiedzin.
Ze względu na obecną sytuację na oficjalne otwarcie z pełną pompą Browary Warszawskie muszą jeszcze trochę poczekać. Na szczęście nic nie stoi na przeszkodzie, żeby już teraz wybrać się na spacer, odwiedzić Browary Warszawskie i przyprowadzić tu znajomych.
- Otwarte na gości i ich apetyty są już takie koncepty gastronomiczne, jak grecka restauracja Mykonos oraz Japonki Sushi, które choć są pierwszym lokalem sushi działającym wyłącznie w formule „na wynos”, to już mają rosnące grono swoich wyznawców – wylicza Dominika Telega-Bałdyga, rzecznik prasowy Browarów Warszawskich.
– W oczekiwaniu na obiad czy lunch można zawiesić oko i podniebienia na artystycznych, wysmakowanych deserach z Deseo, a miłośnicy glutenu i pieczywa na naturalnych zakwasach zachwycą się wypiekami Bakery. Pełną parą pracuje też lokal Etno Cafe serwujący genialne i wypalane we własnej palarni kawy - dodaje.
Wkrótce w Browarach Warszawskich otworzą swe podwoje kolejne koncepty, m.in. kraftowy Browar Kumpel, kazachski koncept Olivos, Sobremesa Tapas Bar, adriatycka Munja, kawiarnia Dobro&Dobro Cafe, rzemieślnicza lodziarnia Good Lood.
Czytaj więcej: Wielofunkcyjne Browary Warszawskie już zachęcają do odwiedzin
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.