Partnerzy portalu
Koreański grill i sushi w Browarach Warszawskich Koreański grill i sushi w Browarach Warszawskich

Koreański grill i sushi w Browarach Warszawskich

Autor: horecatrends.pl Data: 14 października 2020 12:49

Orientalne smaki, wyjątkowe dania z grilla czy słynne sashimi – już niedługo najlepszych dań kuchni koreańskiej oraz sushi na najwyższym, światowym poziomie będzie można posmakować w Browarach Warszawskich, gdzie Linh Nguyen otworzy nową restaurację.

Koreanka Grill & Sushi będzie miejscem wyjątkowym, bo jedynym serwującym koreańskie przysmaki oraz sushi w Browarach Warszawskich. Właścicielką jest pochodząca z Wietnamu Linh Nguyen, która w Warszawie prowadzi dziesięć autorskich restauracji. Jest jednym z najlepszych wietnamskich szefów kuchni w Polsce. Swoją pasją do azjatyckich smaków zaraża Polaków już od ponad 10 lat.

 –Gotowanie jest całym moim życiem. Cieszę się, że mogę przybliżać Polakom moje ukochane dania i smaki Azji. W nowej restauracji w Browarach Warszawskich serwować będziemy potrawy typowe dla Korei, a także jako jedyni w Dzielnicy Spotkań i Smaków zaprosimy na wykwintne sushi. Na pewno zaskoczymy naszych gości nieznanymi dotąd kulinarnymi propozycjami. Postawiłam na takie niecodzienne połączenie kuchni koreańskiej i sushi. Sushi do tej pory oznaczało jedynie sposób podawania ryb. W mojej restauracji pokażemy, jak to naprawdę powinno wyglądać i   smakować – zapowiada Linh Nguyen

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

– Ponadto zaprosimy gości na omakase, które niczym menu degustacyjne zależy od wizji chefa i jego autorskich pomysłów. Zazwyczaj omakase obejmuje 25-30 pozycji – głównie nigiri z różnych ryb oraz kilka ciepłych mini dań z rzadko dostępnych ryb.  Po uczcie omakase goście powinni czuć się szczęśliwi.

Specjalnością restauracji będą potrawy ze słynnego koreańskiego grilla. Znakiem rozpoznawczym Koreanka Grill & Sushi będzie ryż do sushi, który nie będzie słodki – według wschodniej tradycji.

- Koreańczycy jedzą głównie sashimi, dlatego jakość ryb jest najważniejsza. W mojej nowej restauracji będziemy mięso ryb sezonować, podobnie jak w przypadku wołowiny. Dzięki temu nabierze ono zupełnie innego smaku. Tylko nieliczne restauracje w Polsce podają sushi w ten sposób, a na pewno nie robi tego żadna susharnia w Warszawie, dlatego tym bardziej zapraszam do Browarów Warszawskich - mówi Linh Nguyen

Sushi podawane będzie nie z typowym i wszystkim znanym sosem sojowym, ale z różnego rodzaju autorskimi sosami, które powstaną na bazie wywarów z ości i głowy danej ryby. Znajdzie się tam nuta kuchni koreańskiej, ale pojawią się tam także inspiracje innymi krajami Azji.

Azjatycki będzie też wystrój restauracji, który mocno nawiązywał będzie do Korei. Pierwszych gości Koreanka Grill & Sushi zaprosi już w pierwszym kwartale 2021 roku.


 



 
 
 
 






 
Od innych restauracji wyróżnia nas to, że jako jedyni w Polsce używany grilla węglowego, dzięki czemu dania mają wyjątkowy i niepowtarzalny aromat. Zapraszamy zwłaszcza na steki i owoce morza, czyli typowo koreańskie dania. Nasze mięso jest sezonowane – dwu lub czterotygodniowe i jest to najlepszej jakości wołowina dostępna w Polsce.

Linh Nguyen
 
Polacy kochają kuchnię azjatycką i są wielkimi fanami sushi, dlatego jesteśmy przekonani, że Koreanka Grill & Sushi będzie jednym z częściej odwiedzanych miejsc w Browarach Warszawskich. Nie wyobrażam sobie lepszego ambasadora azjatyckich smaków niż Linh Nguyen.   Ambitna, pełna pomysłów, zarażająca energią – taka jest Linh. Tym samym kuchnia, którą proponuje kusi aromatem i niepowtarzalnym smakiem. Ale propozycja Linh to zdecydowanie coś więcej niż rewelacyjna kuchnia. Pobyt w jej restauracji to spotkanie ze sztuką, kulturą i klimatem azjatyckich zakątków. Nie mogę się już doczekać.

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz