Polska sieć wegańskich burgerowni Krowarzywa poszerza swoją ofertę o nowe dania, w tym dwie nowe wersje wegańskich kebabów.
Nowe kebaby będą dostępne od 30 listopada 2020. Ze względu na ograniczenia związane z pandemią koronawirusa, początkowo wszystkie kebaby będą dostępne w wersji na wynos, ale również w dostawie we wszystkich portalach, z którymi współpracują lokale w poszczególnych miastach.
- Vegan Kebab Polski to polska wersja kebaba, z surówką z białej i czerwonej kapusty, z pieczonym seitanem i sosami do wyboru.
- Vegan Kebab Hummus to kebab z pieczonym seitanem, ze świeżymi warzywami, hummusem, pastą z bakłażana, marynowaną papryczką pepperoni i sosami do wyboru.
- Vegan Kebab Kimchi to kebab z pieczonym seitanem, z dodatkiem kimchi i marynowanej rzepy, ze świeżymi warzywami, kolendrą i sosami do wyboru.
Ze względu na rosnącą popularność naszej wersji kebaba, zdecydowaliśmy się na rozszerzenie tej części menu Krowarzywa. Kierujemy się bardziej w stronę tradycyjnej interpretacji tego dania. Sięgamy po świeżą kolendrę, hummus, baba ghanoush czy marynowaną rzepę. Najważniejszą częścią kebabów nadal pozostaje nasz mistrzowski seitan. Teraz będzie dostępny w trzech wersjach: kebab polski, kebab hummus i kebab kimchi – mówi Kornel Kisała, szef kuchni Krowarzywa.
Oprócz nowych dań, goście będą mieli możliwość wzbogacenia każdego burgera, wrapa lub sałatki o specjane dodatki, takie jak hummus czy pasta z bakłażana (baba ghanoush).
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.