25 marca w lokalach Krowarzywa w Polsce można będzie spróbować w promocyjnej cenie autorskiej interpretacji Fisz & Czips. Od 1 kwietnia danie trafi do stałej oferty Krowarzywa, a w kwietniu wegańska ryba pojawi się również w formie burgera i wrapa.
Po kilku miesiącach testów Krowarzywa wprowadza nowy produkt
opracowany przez szefa kuchni – Kornela Kisałę.
Roślinna “Ryba” Krowarzywa jest zrobiona na bazie białka grochu z naturalnymi
przyprawami i ziołami. To 3 kawałki roślinnej "ryby" z pieczonymi frytkami i domowym sosem tatarskim.
“100% roślinne FISZ & CZIPS to nasza autorska interpretacja klasycznego dania "Fish & chips”, nad której recepturą pracowaliśmy przez wiele miesięcy. Już wcześniej w prosty i znany wszystkim weganom sposób wprowadzaliśmy do menu Krowarzywa roślinne smaki rybne. Ta nowa, premierowa wersja jest jednak czymś zupełnie innym, nie jest to już połączenie selera i glonów. I chociaż seleryba na zawsze zostanie w naszych sercach to jednak nasza nowa roślinna wersja ryby to prawdziwy game changer w naszej ofercie" - podaje sieć.
Nie przegap najważniejszych wiadomości