Partnerzy portalu
Krzysztof Cybruch: Gastronomia to element popkultury (wideo) Krzysztof Cybruch; Fot. PTWP

Krzysztof Cybruch: Gastronomia to element popkultury (wideo)

Autor: www.horecatrends.pl Data: 21 sierpnia 2018 13:32

Jedzenie, to już nie tylko zaspokajanie głodu czy odżywianie, ale wręcz element popkultury. Skąd Polacy czerpią gastro inspiracje? - Podróże, literatura, internet - to wszystko wpływa na kulinarne potrzeby Polaków - mówi Krzysztof Cybruch, człowiek z Gdańska, rozwija Targ Śniadaniowy, odpowiada za streetfoodowy koncept Hali Koszyki.

- Polscy konsumenci jeżdżą po całym świecie, już nie tylko po to, żeby odpocząć czy zwiedzać ale też, żeby jeść, stawiają na lokalne kulinarne doznania. Kiedy wracają do domu szukają tych samych smaków w swoich miejscach zamieszkania - to ułatwia rozwój różnych światowych kuchni. W Polsce np. od kilku lat trwa wielki boom na kuchnię azjatycką - co jest zgodne z wakacyjnymi destynacjami Polaków - zapewnia Krzysztof Cybruch.

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

I dodaje, że patrzy na to przez pryzmat tego, że wszyscy generalnie chcemy się rozwijać i to w każdej dziedzinie. - Kulinaria, gastronomia, jedzenie jako pop-up, lifestyle absolutnie jest częścią naszego życia, w której również chcemy się edukować, poznawać, być lepsi i bardziej świadomi - dodaje Cybruch.

Polski rynek gastronomiczny bardzo się zmienił na przestrzeni ostatnich dziesięciu lat. Dzisiaj street food to nie jest przysłowiowa buda z zapiekankami na bazie składników nie wiadomo skąd, ale pomysł na szybki, tani i zdrowy posiłek.

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz

komentarze

  • Gość

    Pod zdjęciem jest napisane że pan Cybruch jest „ Odpowiedzialny„ za komercjalizacji hali gwardii, tak naprawdę się zajmował tą sprawą do grudnia 2017 i dlatego był zaproszone do zespołu.
    Od lipca 2017 zarząd inwestował w Teamu, (3 osoby) bo pan sobie nie radził .
    Ponieważ pan Cybruch wolał przygotować w naszych plecach zmianę "bazar Koszyki" na przestrzeń „street food Koszyki”, namawiając najemców zainteresowane przez lokal w Hali Gwardii.
    Wiec jak pan się chwali w mediach że jest lub był „odpowiedzialny” za komercjalizacji Hali Gwardii. Nie wiadomo za co !
    Poinformowaliśmy już kilka razy horecatrends.pl, widocznie wam nie zależy publikować prawidłowe informacje.
    Pozdrawiamy !