×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
Kuchenne Rewolucje. "Bar mleczny" przekształcił się w Bar Koperkowy
- Z przyjemnością informujemy, że otworzyliśmy nową knajpkę na Mokotowie! W wyniku naszego udziału w programie "Kuchenne Rewolucje" udało się przekształcić bar mleczny w pełnowartościową restaurację - czytamy na Facebooku/fot. Facebook/ Bar Koperkowy

Kuchenne Rewolucje. "Bar mleczny" przekształcił się w Bar Koperkowy

Autor: MB Opublikowano: 23 września 2023 10:04 | Zaktualizowano: 23 września 2023 10:26

"Bar Mleczny" to trzecia w nowym sezonie Kuchennych Rewolucji restauracja odmieniona przez Magdę Gessler. Co restauratorka zmieniła w stołecznym lokalu?

 

"Bar mleczny" po Kuchennych Rewolucjach zamienił się w Bar Koperkowy

- W Warszawie można wybierać. W Warszawie naprawdę jest gdzie zjeść. Ale i w Warszawie są tacy, którym z jakiegoś powodu gastronomiczny biznes po prostu nie idzie! Zatem i w stolicy konieczna jest czasem rewolucja. Tym razem Magda Gessler stanie u wrót … baru mlecznego. Daniel swój bar mleczny prowadzi w centrum Mokotowa. Wydawać by się mogło, że to miejsce wymarzone, ale … No właśnie… jak zarobić kiedy chce być się i dobrym, i uczciwym, i karmić ludzi tanio, a jeszcze do tego w niewielkim lokalu. Nie jedynie miejsce, ale i właściciel będzie tutaj twardym orzechem do zgryzienia i jednocześnie ludzką historią, w którą momentami aż trudno uwierzyć. Zwłaszcza jeśli ten, kto ją opowiada ma zaledwie 22 lata. To będzie rewolucja nie tylko na talerzu, ale i w sercach, i w umysłach. A w jej centrum znajdzie się wiele problemów współczesnego świata - czytamy w zapowiedzi 4 odcinka na Player.pl.

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

Bar Koperkowy - co w menu Magdy Gessler? Ceny potraw

Po Kuchennych Rewolucjach stołeczny Bar Mleczny przekształcił się w Bar Koperkowy. 

- W naszym menu znajdziesz wiele smacznych dań, których przepisy wymyśliła Magda Gessler! Polecamy spróbować naszych pierogów z kozim serem i fetą za 26 zł, kurczaka nadziewanego po polsku za 45 zł lub po węgiersku za 47 zł, zupę koperkową z cielęciną i bitą śmietaną za 24 zł i wiele innych pyszności!
Ponadto, polecamy nasze oryginalne dania, takie jak Gnocchi z koperkowym pesto, bobem, pomidorkami koktajlowymi i parmezanem za 27 zł czy Sałatka z kurczakiem smażonym w panierce panko, grzankami z sosem koperkowym i parmezanem za 29 zł. A dla fanów zup, proponujemy Zielony chłodnik z jajkiem za 18 zł lub Krem koperkowy z ptysiami i prażonymi nasionami tylko za 20 zł - czytamy na Facebooku.

Bar Koperkowy - właściciel

- Z przyjemnością informujemy, że otworzyliśmy nową knajpkę na Mokotowie! W wyniku naszego udziału w programie "Kuchenne Rewolucje" udało się przekształcić bar mleczny w pełnowartościową restaurację. Teraz, w tym samem budynku tylko w większym lokalu za adresem - Puławska 84 - zapraszamy na pyszne jedzenie w niesamowitej atmosferze. Nasz właściciel, 22-letni Ukrainiec Daniel Komm z Donbasu, który stara się razem z zespołem, żeby każdy nasz gość czuł się wyjątkowo - czytamy na Facebooku. 

Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News
Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz