"Bar Mleczny" to trzecia w nowym sezonie Kuchennych Rewolucji restauracja odmieniona przez Magdę Gessler. Co restauratorka zmieniła w stołecznym lokalu?
- W Warszawie można wybierać. W Warszawie naprawdę jest gdzie zjeść. Ale i w Warszawie są tacy, którym z jakiegoś powodu gastronomiczny biznes po prostu nie idzie! Zatem i w stolicy konieczna jest czasem rewolucja. Tym razem Magda Gessler stanie u wrót … baru mlecznego. Daniel swój bar mleczny prowadzi w centrum Mokotowa. Wydawać by się mogło, że to miejsce wymarzone, ale … No właśnie… jak zarobić kiedy chce być się i dobrym, i uczciwym, i karmić ludzi tanio, a jeszcze do tego w niewielkim lokalu. Nie jedynie miejsce, ale i właściciel będzie tutaj twardym orzechem do zgryzienia i jednocześnie ludzką historią, w którą momentami aż trudno uwierzyć. Zwłaszcza jeśli ten, kto ją opowiada ma zaledwie 22 lata. To będzie rewolucja nie tylko na talerzu, ale i w sercach, i w umysłach. A w jej centrum znajdzie się wiele problemów współczesnego świata - czytamy w zapowiedzi 4 odcinka na Player.pl.
Po Kuchennych Rewolucjach stołeczny Bar Mleczny przekształcił się w Bar Koperkowy.
- W naszym menu znajdziesz wiele smacznych dań, których przepisy wymyśliła Magda Gessler! Polecamy spróbować naszych pierogów z kozim serem i fetą za 26 zł, kurczaka nadziewanego po polsku za 45 zł lub po węgiersku za 47 zł, zupę koperkową z cielęciną i bitą śmietaną za 24 zł i wiele innych pyszności!
Ponadto, polecamy nasze oryginalne dania, takie jak Gnocchi z koperkowym pesto, bobem, pomidorkami koktajlowymi i parmezanem za 27 zł czy Sałatka z kurczakiem smażonym w panierce panko, grzankami z sosem koperkowym i parmezanem za 29 zł. A dla fanów zup, proponujemy Zielony chłodnik z jajkiem za 18 zł lub Krem koperkowy z ptysiami i prażonymi nasionami tylko za 20 zł - czytamy na Facebooku.
- Z przyjemnością informujemy, że otworzyliśmy nową knajpkę na Mokotowie! W wyniku naszego udziału w programie "Kuchenne Rewolucje" udało się przekształcić bar mleczny w pełnowartościową restaurację. Teraz, w tym samem budynku tylko w większym lokalu za adresem - Puławska 84 - zapraszamy na pyszne jedzenie w niesamowitej atmosferze. Nasz właściciel, 22-letni Ukrainiec Daniel Komm z Donbasu, który stara się razem z zespołem, żeby każdy nasz gość czuł się wyjątkowo - czytamy na Facebooku.
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.