Partnerzy portalu
Kulinarny konkurs Les Chefs en Or 2020 w Paryżu nie odbędzie się mat.pras.

Kulinarny konkurs Les Chefs en Or 2020 w Paryżu nie odbędzie się

Zaplanowany na listopad 2020 roku konkurs Les Chefs en Or nie odbędzie się ze względu na pandemię koronawirusa. Polskę reprezentować mieli Marcin Gruszka w kategorii Profesjonalista oraz Dawid Wantrych, zwycięzca szkolnych eliminacji do paryskiego konkursu w kategorii Juniorów. Kolejna edycja Les Chefs en Or w Paryżu odbędzie się w 2022 roku.

Autor: Artykuł promocyjny dostarczony przez Transgourmet Polska Data: 15 maja 2020 14:52

Les Chefs en Or to jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Europie. Zmagania najlepszych kucharzy organizowane są przez Transgourmet Francja i odbywają się co dwa lata podczas targów Equip Hotel w Paryżu. Konkurs rozgrywa się w dwóch kategoriach: profesjonalistów i uczniów. Międzynarodowemu składowi jurorskiemu przewodniczy Thierry Marx, jeden z najwybitniejszych szefów kuchni na świecie, stojący na czele restauracji luksusowego hotelu Mandarin Oriental, w tym dwugwiazdkowej Sur Mesure.

W kategorii Profesjonalista Polskę reprezentować miał Marcin Gruszka, członek Narodowej Reprezentacji Polski Kucharzy. W kategorii Juniorów do rywalizacji stanąć miał Dawid Wantrych, uczeń Zespołu Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu, wybrany w ramach Polskich Eliminacji do konkursu Les Chefs en Or organizowanych przez Transgourmet Selgros Cash & Carry, których finał odbył się w  Instytucie Kulinarnym Transgourmet.

- Jest nam niezmiernie przykro, że tegoroczny konkurs Les Chefs en Or w Paryżu nie odbędzie się, jednocześnie wspieramy decyzje, których celem jest zapewnienie bezpieczeństwa uczestnikom, organizatorom i odwiedzającym. Najbliższe dwa lata wykorzystamy na jeszcze lepsze przygotowanie naszych reprezentantów do przyszłej edycji. Nieustannie liczymy na sukces w Paryżu w 2022 roku – komentuje Cezary Furmanowicz, Dyrektor Marketingu Transgourmet i Selgros Cash & Carry.

Rozwój branży gastronomicznej jest ważną częścią działalności Transgourmet i Selgros Cash&Carry, który nie tylko współpracuje z największymi profesjonalistami z branży, ale także wspiera szkoły  gastronomiczne w kraju, inwestując w najmłodsze pokolenie przyszłych szefów kuchni i ekspertów gastronomii. 

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. O celach tego przetwarzania zostaniesz odrębnie poinformowany w celu uzyskania na to Twojej zgody. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.