×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
L'Osteria - sieć restauracji z pizzą i pastami wchodzi do Polski. Pierwszy lokal powstanie w Warszawie
Do restauracji pod szyldem L'Osteria chodzą już Niemcy, Holendrzy czy Czesi. Teraz marka otwiera lokal w Warszawie. Fot. L'Osteria

L'Osteria - sieć restauracji z pizzą i pastami wchodzi do Polski. Pierwszy lokal powstanie w Warszawie

Autor: Katarzyna Hryniewicka Data: 19 lutego 2023 10:45

Restauracja-matka L'Osteria powstała w Norymberdze w 1999 r. Obecnie lokale pod tą marką znajdują się w wielu niemieckich miastach, ale i m.in. w Austrii, Holandii, Wielkiej Brytanii, Francji i Czechach. Teraz do L'Osteria dołączy również Polska. Sieć zapowiada lokal na warszawskiej Starówce.

Sieć L'Osteria ma lokale z pizzą i pastą w Niemczech, Austrii, Szwajcarii, Holandii, Wielkiej Brytanii, Francji, Czechach i Luksemburgu. Teraz czas na Polskę. L'Osteria zapowiada otwarcie lokalu w Warszawie na Starówce.

Co ciekawe, L'Osteria FAMIGLIA od 2015 roku posiada również własną wytwórnię makaronu w Norymberdze. W Pastificio No.12 produkowane są m.in. maccheroni, strozzapreti czy tortellone. 

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

W menu znajdują się takie dania, jak Cuori Innamorati - makaron w kształcie serca z nadzieniem z ricotty z bakłażanem i pomidorkami cherry w lekkim sosie pomidorowym; Gnocchi ziemniaczane z cukinią w delikatnym kremie szafranowym czy Tortelli z nadzieniem z prawdziwków, z pomidorkami cherry, rukolą i czosnkiem w sosie pomidorowym (piccante). Co na deser? Torta al Cioccolato - ciepła, wegańska tarta czekoladowo-orzechowa z płynnym środkiem oraz mango i marakui. 

L'Osteria słynie też z ręcznie przygotowywanych pizz wielkości około 45 cm.

Obecnie trwa rekrutacja do pierwszego w Polsce, warszawskiego lokalu pod marką L'Osteria. Jak czytamy na polskiej stronie konceptu, jest praca m.in. dla kierownika restauracji, pizzaiolo, kucharza. 

 

Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News
Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz