Restauracja-matka L'Osteria powstała w Norymberdze w 1999 r. Obecnie lokale pod tą marką znajdują się w wielu niemieckich miastach, ale i m.in. w Austrii, Holandii, Wielkiej Brytanii, Francji i Czechach. Teraz do L'Osteria dołączy również Polska. Sieć zapowiada lokal na warszawskiej Starówce.
Sieć L'Osteria ma lokale z pizzą i pastą w Niemczech, Austrii, Szwajcarii, Holandii, Wielkiej Brytanii, Francji, Czechach i Luksemburgu. Teraz czas na Polskę. L'Osteria zapowiada otwarcie lokalu w Warszawie na Starówce.
Co ciekawe, L'Osteria FAMIGLIA od 2015 roku posiada również własną wytwórnię makaronu w Norymberdze. W Pastificio No.12 produkowane są m.in. maccheroni, strozzapreti czy tortellone.
W menu znajdują się takie dania, jak Cuori Innamorati - makaron w kształcie serca z nadzieniem z ricotty z bakłażanem i pomidorkami cherry w lekkim sosie pomidorowym; Gnocchi ziemniaczane z cukinią w delikatnym kremie szafranowym czy Tortelli z nadzieniem z prawdziwków, z pomidorkami cherry, rukolą i czosnkiem w sosie pomidorowym (piccante). Co na deser? Torta al Cioccolato - ciepła, wegańska tarta czekoladowo-orzechowa z płynnym środkiem oraz mango i marakui.
L'Osteria słynie też z ręcznie przygotowywanych pizz wielkości około 45 cm.
Obecnie trwa rekrutacja do pierwszego w Polsce, warszawskiego lokalu pod marką L'Osteria. Jak czytamy na polskiej stronie konceptu, jest praca m.in. dla kierownika restauracji, pizzaiolo, kucharza.
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.