×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
La Squadra - restauracja przy salonie Ferrari ma nowego szefa kuchni
Aleksander Struś, nowy szef kuchni La Squadra Ristorante w Katowicach. Fot. Materiały prasowe

La Squadra - restauracja przy salonie Ferrari ma nowego szefa kuchni

Autor: KG/horecatrends Data: 16 marca 2022 10:05

Nowym szefem kuchni restauracji La Squadra przy salonie Ferrari w Katowicach od marca został Aleksander Struś.

''Aleksander Struś - czyli nowa turbina naszego zespołu La Squadra Ristorante w postaci Szefa Kuchni, który tradycyjnej kuchni włoskiej dodał nutę nowoczesności'' - pisze o nim restauracja przy salonie Ferrari. 

Nowy szef kuchni specjalizuje się w kuchni europejskiej, do której przemyca najlepsze składniki oraz azjatyckie techniki gotowania. Jednym z jego tajników jest selekcja produktów, wybór tych organicznych, najwyższej jakości i wykorzystanie ich potencjału w 100%.

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

Aleksander Struś pierwsze kulinarne kroki stawiał w Acquario w Hotelu Monopol, by następnie tworzyć jedną z popularniejszych wrocławskich restauracji Nafta Neo Bistro.

Wśród jego autorskich dań, którą serwuje w La Squadra Ristorante można znaleźć m.in. ossobuco cielęce z kolorową fasolą i pomidorami, ośmiornicę z polentą i pieczoną papryką, mozzarella di bufala przystrojoną polnymi kwiatami czy tagliatelle w śmietanie z królikiem i zielonym groszkiem.

W La Squadra Ristorante dostępne są dwie karty: lunchowa, która obowiązuje od godz. 12 oraz wieczorowa, która rozpoczyna swój cykl od godz. 16. Ponadto, co tydzień w naszym lunchowym menu pojawiają się nowości, aby jeszcze bardziej usatysfakcjonować wymagające podniebienia, które nie lubią nudy. Ostatnim aspektem jest sezonowość.

Menu La Squadra Ristorante będzie przechodzić przemianę cztery razy w roku, aby każdy z nas na nowo mógł odkryć magię smaku sezonowych składników.

 

Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News
Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz