Nowym szefem kuchni restauracji La Squadra przy salonie Ferrari w Katowicach od marca został Aleksander Struś.
''Aleksander Struś - czyli nowa turbina naszego zespołu La Squadra Ristorante w postaci Szefa Kuchni, który tradycyjnej kuchni włoskiej dodał nutę nowoczesności'' - pisze o nim restauracja przy salonie Ferrari.
Nowy szef kuchni specjalizuje się w kuchni europejskiej, do której przemyca najlepsze składniki oraz azjatyckie techniki gotowania. Jednym z jego tajników jest selekcja produktów, wybór tych organicznych, najwyższej jakości i wykorzystanie ich potencjału w 100%.
Aleksander Struś pierwsze kulinarne kroki stawiał w Acquario w Hotelu Monopol, by następnie tworzyć jedną z popularniejszych wrocławskich restauracji Nafta Neo Bistro.
Wśród jego autorskich dań, którą serwuje w La Squadra Ristorante można znaleźć m.in. ossobuco cielęce z kolorową fasolą i pomidorami, ośmiornicę z polentą i pieczoną papryką, mozzarella di bufala przystrojoną polnymi kwiatami czy tagliatelle w śmietanie z królikiem i zielonym groszkiem.
W La Squadra Ristorante dostępne są dwie karty: lunchowa, która obowiązuje od godz. 12 oraz wieczorowa, która rozpoczyna swój cykl od godz. 16. Ponadto, co tydzień w naszym lunchowym menu pojawiają się nowości, aby jeszcze bardziej usatysfakcjonować wymagające podniebienia, które nie lubią nudy. Ostatnim aspektem jest sezonowość.
Menu La Squadra Ristorante będzie przechodzić przemianę cztery razy w roku, aby każdy z nas na nowo mógł odkryć magię smaku sezonowych składników.
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.