- Jeśli ktoś jest ciekawy prawdziwej polskiej kuchni, czekam na was. U mnie nie ma rewolucji, ale jest ewolucja - deklaruje Magda Gessler, ogłaszając nabór na kucharzy do Restauracji U Fukiera w Warszawie.
Restauratorka Magda Gessler ogłosiła na swoich social mediach, że poszukuje kucharzy - ‘’ludzi z pasją i miłością do gotowania…z zacięciem i zamiłowaniem do tradycyjnej polskiej kuchni’’.
W filmie ogłaszającym ofertę pracy w ‘’U Fukiera’’ wystąpiła z szefem kuchni tej restauracji Patrykiem Burnickim.
Czytaj też Magda Gessler o nowym szefie kuchni U Fukiera: Cechuje go niesamowita odwaga (wideo)
- Tak się zdarzyło, że u nas jest coraz więcej gości w związku z tym potrzebujemy coraz większą, młodą, profesjonalną, fantastyczną załogę kucharzy. (…) Jeśli ktoś jest ciekawy prawdziwej polskiej kuchni, czekam na was. U mnie nie ma rewolucji, ale jest ewolucja - zachęca restauratorka i prowadząca ‘’Kuchenne Rewolucje’’.
Kilka dni wcześniej Magda Gessler zaoferowała pracę kucharkom do nocnej zmiany w godzinach od 4 do 10.
„U Fukiera” to najstarsza restauracja w Warszawie z tradycją sięgającą początku XVI wieku. W maju Magda Gessler otrzymała wyróżnienie dla najlepszego restauratora jako twórca restauracji wyjątkowej - restauracji U Fukiera w rankingu TOP 50 polskich restauratorów organizowanym przez Forbes Polska i FOR Solutions - Profesjonalnie dla Gastronomii.
- Fukier ma w tej chwili 31 lat ze mną, różnie było, w tej chwili mogę być bardzo dumna z mojego szefa kuchni Patryka Burnickiego i moich managerów, to naprawdę jest absolutne odrodzenie - mówiła Magda Gessler odbierając nagrodę.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.