×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
Magda Gessler wraca do lokalu po ‘’Rewolucjach’’ w Kielcach. W menu cytryna nadziewana i zielony rosół
Emisja odcinka Kuchennych Rewolucji z Trattoria Buon Posto zaplanowana jest na 11 maja. Fot. Trattoria Buon Posto/Facebook

Magda Gessler wraca do lokalu po ‘’Rewolucjach’’ w Kielcach. W menu cytryna nadziewana i zielony rosół

Autor: PTWP - horecatrends.pl Data: 11 maja 2023 09:00

Odcinek 11. sezonu 26. ‘’Kuchennych Rewolucji’’ zaskakuje. Magda Gessler po latach wraca do ‘’zrewolucjonizowanego’’ przez siebie lokalu Grande Cozze w Kielcach. Jakie menu zaproponuje dla Trattoria Buon Posto?

Kuchenne Rewolucje w Grande Cozze miała miejsce w 2016 r. Zmiany w kieleckim lokalu pokazano w sezonie 13. w odcinku 6. Teraz Magda Gessler wraca do Grande Cozze na prośbę Sylwii i Tomasza, który przejęli lokal od poprzedniego właściciela – szwagra Sylwii.

Magda Gessler nie tylko ‘’wchodzi drugi raz do tej samej rzeki’’, ale zaprasza do kieleckiego lokalu uczestników kilku udanych Kuchennych Rewolucji, by wsparli Sylwię i Tomasza dobrymi radami. W odcinku można będzie zobaczyć m.in. właścicieli Bistro Brylancik w Chorzowie czy Bistro u rodziny Gębalskich w Bielsku-Białej.

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

Trattoria Buon Posto w Kielcach - menu Magdy Gessler

W kieleckim Grande Cozze po zmianie w Trattoria Buon Posto (Buon Posto - to po włosku Dobre Miejsce) Magda Gessler zostawiła kuchnię włoską, a w menu postawiła na:

Piadina 24 zł

Włoski placek z mąki pszennej/ nadzienie według własnej kompozycji

Cytryna nadziewana 28 zł

Pasta z sardynek i anchois/masło irlandzkie/serek kremowy/chrupiące pieczywo korzenne

Rosół zielony 26 zł

Gotowany na mięsie wołowym, wieprzowym, indyczym i kaczym/kluseczki parmezanowe z zielonym pesto i orzechami włoskimi

Saltimbocca alla romana 69 zł

Eskalopki cielęce zawinięte w szynkę prosciutto crudo ze świeżymi liśmi szałwii duszona z dodatkiem białego wina i masła/aromatyczne kopytka z oregano, obsmażone na maśle klarowanym/sałata rzymska w sosie winegret

Zabajone 35 zł

Kogel mogel z żółtej ubijanych na parze/lody waniliowe/sorbet cytrynowy/sałatka ze świeżych cytryn i pomarańczy/likier Contreau

Kiedy odcinek ''Rewolucji'' w Kielcach?

Emisja odcinka 11. odcinka z 26. sezonu ''Kuchennych Rewolucji'' z Trattoria Buon Posto odbędzie się w czwartek 11 maja o godz. 21.30. Można go też zobaczyć na Player. W tym sezonie ''Kuchennych Rewolucji'' Magda Gessler robiła metamorfozę m.in. w lokalach we Wrocławiu, Bytomiu, Trzcielu i Komornikach.

Magda Gessler z Sylwią i Tomaszem, właścicielami Trattoria Buon Posto.

Czytaj też ‘’Rewolucje’’ w Poznaniu. Bar u Grochowej – jakie dania wymyśliła Magda Gessler?

 

Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News
Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz