Partnerzy portalu
Malka Kafka: Weganizm trafił do mainstreamu. Szukam inwestorów (wideo)

Malka Kafka: Weganizm trafił do mainstreamu. Szukam inwestorów (wideo)

- Coraz więcej osób deklaruje, że ograniczyło lub planuje ograniczyć spożycie mięsa. Dlatego ja planuję dynamicznie rozwijać sieć swoich restauracji - mówi serwisowi www.horecatrends.pl Malka Kafka, właścicielka i założycielka sieci wegańskich restauracji Tel Aviv Urban Food.

Autor: Magda Brzózka; www.horecatrends.pl Data: 23 maja 2019 09:42

- Nie rozdzielam wartości prywatnych od wartości biznesowych i nie wyobrażałam sobie w pracy robienia czegoś niezgodnego ze swoimi wartościami. A głównym hasłem, które mi przyświeca to żyć odpowiedzialnie. Dla mnie jest to jednoznaczne z tym, żeby zdawać sobie sprawę, jak moje codzienne wybory konsumenckie wpływają na cały świat. Chciałabym żyć w świecie, który spełnia moje oczekiwania, wśród ludzi odpowiedzialnych, dlatego stworzyłam firmę, która żyje tymi wartościami, przez co uczę tego ludzi, którzy ze mną współpracują oraz naszych gości - przyznaje Malka Kafka.

Tel Aviv Urban Food zatrudnia 100 osób. Obecnie sieć Tel Aviv Urban Food liczy 5 lokali, 4 w Warszawie i 1 w Łodzi. Do końca tego roku powstaną kolejne dwie restauracje: w stolicy oraz we Wrocławiu. - Planujemy również rozwijać koncept poza Polską. Myślę, że to kwestia najbliższych 3-5 lat - dodaje.

Malka Kafka planuje rozwinąć sieć wegańskich restauracji tak, żeby były one dostępne na rogu każdej ulicy. - Szukamy inwestorów, bo jest to doskonały moment, żeby rozwinąć się bardzo szeroko, rynek jest bardzo chłonny. Jednak do tego niezbędne są bardzo duże pieniądze - zapewnia Malka Kafka.

Jej zdaniem weganizm trafił już do mainstreamu.

- Ostatnie badania pokazują, że ponad 49 proc. Polaków stosuje dietę wegetariańską, wiele osób zalicza siebie do grupy fleksitarian, sporo konsumentów deklaruje, że w przyszłości będą chcieli ograniczyć spożycie mięsa - mówi Kafka.

Przepis na sukces według Malki Kafki?

- Totalną podstawą jest dobre menu, dobry produkt. Poza tym osoby, które prowadzą taki biznes, muszą mieć specyficzne podejście do drugiego człowieka, po prostu muszą być gościnne. Moim zdaniem należy również prowadzenie restauracji traktować jako poważny biznes, bo to jest biznes, to nie jest hobby - dodaje restauratorka. 

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.