Partnerzy portalu
Martin Gimenez Castro otworzył restaurację na Powiślu. Co serwuje ''Tuna''? Tuna by Martin Gimenez Castro to restauracja z owocami morza. Fot. Tuna by Martin Gimenez Castro

Martin Gimenez Castro otworzył restaurację na Powiślu. Co serwuje ''Tuna''?

Autor: KG/horecatrends Data: 15 lipca 2022 13:45

Argentyński szef kuchni, zwycięzca Top Chefa Martin Gimenez Castro otworzył lokal na Powiślu, przy ul. Elektrycznej. W restauracji ‘’Tuna’’ chce pokazać ‘’nieograniczony potencjał wód słodkich i słonych poprzez gotowanie w stylu freestyle’’.

  • Martin Gimenez Castro mieszka w Polsce od 15 lat
  • W 2013 roku został zwycięzcą pierwszej edycji ''Top Chef Polska''
  • Argentyńczyk prowadził w Warszawie restaurację ‘’Salto’’ oraz ‘’Ceviche Bar’’

‘’Tuna została założona przez dwóch przyjaciół Martina i Dawida, zapalonego argentyńskiego szefa kuchni i uznanego australijskiego designera, którzy poznali się podczas wspólnej pracy nad Ceviche Bar’’ - czytamy na stronie internetowej nowego konceptu.

 ‘’Tuna’’ to menu à la carte oraz oferta lunchowa. W menu à la carte oferuje owoce morza serwowane na surowo, tapas, przystawki zimne m.in. Tuna Tatar, przystawki gorące np. Chilli Con Tuna oraz dania główne m.in. Sufr’n’Turf - grillowany stek z argentyńskiej picanhii z łososiem confit, serwowany z domowymi frytkami z oliwą truflową.

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

TUNA Restaurant.jpg

W ‘’Tuna’’ serwują również ryby z grilla lub na maśle np. seriolę, doradę, tuńczyka czy turbota.

Oferta lunchowa dostępna jest od poniedziałku do piątku w godzinach 12-15 i kosztuje 35 zł za dwa dania. Menu jest publikowane na social media restauracji.

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz