Argentyński szef kuchni, zwycięzca Top Chefa Martin Gimenez Castro otworzył lokal na Powiślu, przy ul. Elektrycznej. W restauracji ‘’Tuna’’ chce pokazać ‘’nieograniczony potencjał wód słodkich i słonych poprzez gotowanie w stylu freestyle’’.
‘’Tuna została założona przez dwóch przyjaciół Martina i Dawida, zapalonego argentyńskiego szefa kuchni i uznanego australijskiego designera, którzy poznali się podczas wspólnej pracy nad Ceviche Bar’’ - czytamy na stronie internetowej nowego konceptu.
‘’Tuna’’ to menu à la carte oraz oferta lunchowa. W menu à la carte oferuje owoce morza serwowane na surowo, tapas, przystawki zimne m.in. Tuna Tatar, przystawki gorące np. Chilli Con Tuna oraz dania główne m.in. Sufr’n’Turf - grillowany stek z argentyńskiej picanhii z łososiem confit, serwowany z domowymi frytkami z oliwą truflową.
W ‘’Tuna’’ serwują również ryby z grilla lub na maśle np. seriolę, doradę, tuńczyka czy turbota.
Oferta lunchowa dostępna jest od poniedziałku do piątku w godzinach 12-15 i kosztuje 35 zł za dwa dania. Menu jest publikowane na social media restauracji.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.