Maciej Regulski, zwycięzca MasterChef Polska z 2021 roku rozpoczął pracę w kuchni Cechowni, nowej restauracji w Gliwicach. Wcześniej Maciej ukończył studia na kierunku Budownictwo na Politechnice Śląskiej.
Gliwicka Cechownia to nowa restauracja w zrewitalizowanej przestrzeni starej kopalni. Serwuje kuchnię europejską. Szefem kuchni Cechowni jest Daniel Trzemżalski. Obok niego pracują Adam Krężel i Tomek ''Tewus'' Wypych.
Restauracja poinformowała, że do zespołu dołączył również Maciej Regulski, najmłodszy zdobywca tytuły MasterChef Polska.
- Taka nieprawdopodobna ilość talentu w jednym człowieku zdarza się bardzo rzadko. Nam się zdarzyła - szczerze - pierwszy raz od 10 lat - mówiła Magda Gessler wręczając Regulskiemu statuetkę.
Czytaj więcej Maciej Regulski - w jakiej restauracji chce pracować MasterChef
Biorąc udział w programie studiował na kierunku budownictwo na Politechnice Śląskiej. Po sukcesie w programie szkolił się w restauracji ARCO by Paco Pérez w Gdańsku i hiszpańskiej Arzak w San Sebastian. Teraz pracuje w Restauracji Cechownia w Gliwicach.
''Maciek w kuchni stawia na nowoczesność i łączenie różnych smaków świata, przede wszystkim azjatyckich. Tradycja jest dla niego punktem wyjścia do dań fusion. Krążą plotki, że własną komodę na ubrania przerobił na akcesorium do hodowania pasty MISO'' - wita na swym pokładzie Macieja Regulskiego gliwicka Cechownia.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.