Partnerzy portalu
MasterChef rozpoczął pracę w Cechowni, nowej restauracji w Gliwicach Dań Macieja Regulskiego można spróbować w nowej restauracji w Gliwicach. Fot. Restauracja Cechownia/Facebook

MasterChef rozpoczął pracę w Cechowni, nowej restauracji w Gliwicach

Autor: KG/horecatrends Data: 06 listopada 2022 09:20

Maciej Regulski, zwycięzca MasterChef Polska z 2021 roku rozpoczął pracę w kuchni Cechowni, nowej restauracji w Gliwicach. Wcześniej Maciej ukończył studia na kierunku Budownictwo na Politechnice Śląskiej.

Gliwicka Cechownia to nowa restauracja w zrewitalizowanej przestrzeni starej kopalni. Serwuje kuchnię europejską. Szefem kuchni Cechowni jest Daniel Trzemżalski. Obok niego pracują Adam Krężel i Tomek ''Tewus'' Wypych. 

Restauracja poinformowała, że do zespołu dołączył również Maciej Regulski, najmłodszy zdobywca tytuły MasterChef Polska. 

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

- Taka nieprawdopodobna ilość talentu w jednym człowieku zdarza się bardzo rzadko. Nam się zdarzyła - szczerze - pierwszy raz od 10 lat - mówiła Magda Gessler wręczając Regulskiemu statuetkę. 

Czytaj więcej Maciej Regulski - w jakiej restauracji chce pracować MasterChef

Z budownictwa do najlepszych restauracji

Biorąc udział w programie studiował na kierunku budownictwo na Politechnice Śląskiej. Po sukcesie w programie szkolił się w restauracji ARCO by Paco Pérez w Gdańsku i hiszpańskiej Arzak w San Sebastian. Teraz pracuje w Restauracji Cechownia w Gliwicach.

''Maciek w kuchni stawia na nowoczesność i łączenie różnych smaków świata, przede wszystkim azjatyckich. Tradycja jest dla niego punktem wyjścia do dań fusion. Krążą plotki, że własną komodę na ubrania przerobił na akcesorium do hodowania pasty MISO'' - wita na swym pokładzie Macieja Regulskiego gliwicka Cechownia. 

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz