Mateusz Gessler otworzył nową restaurację. Będzie odpowiadał za kuchnię lokalu Bergo w nowym hotelu Mercure w Szklarskiej Porębie.
Mateusz Gessler otworzył nową restaurację w Szklarskiej Porębie. "Nowy, ekscytujący projekt przede mną! Tym razem wyjeżdżam poza Warszawę, w kierunku magicznych Gór Olbrzymich" - napisał na swoim profilu na Instagramie.
Bergo by Mateusz Gessler znajduje się w nowym, czterogwiazdkowym hotelu Mercure Szklarska Poręba. Menu przygotowane przez Mateusza Gesslera ma być połączeniem staropolskiej kuchni i regionalnego smaku z Dolnego Śląska i Karkonoszy. To "reDefinicja regionalnej kuchni".
Nowy hotel sieci Mercure w Szklarskiej Porębie należy do Grupy Accor. Znajduje się w sąsiedztwie stoku narciarskiego Ski Arena Szrenica. Obiekt oferuje 140 pokoi, dysponuje również ekskluzywnymi pokojami z antresolą oraz osobnym salonem. Największy apartament ma 70 metrów kwadratowych i posiada aneks kuchenny.
Mercure Szklarska Poręba ma dwa baseny - wewnętrzny i zewnętrzny, a także strefę spa z czterema gabinetami zabiegowymi, sauną i centrum fitness. Obiekt posiada też przestrzeń konferencyjno-bankietową o powierzchni ponad 200 mkw.
Hotel został wyposażony m.in. w dekoracje z pobliskiej Huty Szkła Kryształowego Julia.
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.