Kolejna restauracja MAX Premium Burgers otworzy się w Olsztynie przy al. Generała Władysława Sikorskiego 2G. Wielkie otwarcie zaplanowane jest na 12 kwietnia o godz. 10. Olsztyn będzie 23. miejscem na mapie naszego kraju, do którego zawita MAX Premium Burgers.
MAX Premium Burgers powstaje w Olsztynie przy al. gen. Sikorskiego obok supermarketu Auchan. Otwarcie zaplanowano na 12 kwietnia o godz. 10. Pierwsze burgery będą serwowane już od godziny 10:00, a na pierwszych 50 gości czekać będą karty podarunkowe, które będą mogli wykorzystać podczas kolejnych wizyt. Olsztyn będzie 23. miejscem na mapie naszego kraju, do którego zawita sieć.
W marcu 2023 r. został otwarty MAX Premium Burgers w Grodzisku Mazowieckim, a do startu szykuje się MAX w Łodzi.
W 2022 r. sieć MAX Premium Burgers świętowała 5 lat działalności w Polsce. Richard Bergfors, współwłaściciel MAX Premium Burgers powiedział horecatrends.pl, że w tym roku firma planuje otworzyć w Polsce cztery restauracje. ''A za rok mamy nadzieję na jeszcze więcej lokali: sześć, może siedem, jeszcze nie wiadomo'' - dodał.
- Nasz cel to nowe restauracje w całej Polsce, ale na razie koncentrujemy się na dużych miastach. Przede wszystkim na Warszawie i okolicach (aglomeracji warszawskiej), gdzie mamy już siedem lokali i na Trójmieście, gdzie są trzy. W chwili obecnej działają już cztery nasze lokale na Śląsku, mamy też restauracje w Krakowie, Wrocławiu i Poznaniu. Za chwilę planujemy również pierwsze otwarcie w Łodzi - mówił horecatrends.pl Richard Bergfors.
Co właściciele MAX Premium Burgers, Richard Bergfors i Christoffer Bergfors myślą o polskim rynku gastronomicznym?
- Jest dość podobny do skandynawskiego, zwłaszcza w segmencie fast food i burgerów. To znaczy, mierzymy się z tym samym typem konkurencji. Prym wiedzie McDonald’s. Na wszystkich tych rynkach obecny jest też Burger King. Ale np. KFC cieszy się znacznie mocniejszą pozycją tutaj niż w Skandynawii. Natomiast ogólnie rzecz biorąc, rynek jest dość podobny - uważa Richard Bergfors.
Christoffer Bergfors jest zdania, że różnice nie są wielkie.
- Oczywiście w Szwecji działamy od 55 lat, więc jesteśmy znacznie lepiej znani. Nasza marka cieszy się w tym kraju ogromną popularnością. Ale jeżeli chodzi o to, jak wyglądają nasze restauracje czy nasze produkty, to różnic nie ma. No, może drobne. Na przykład w Polsce sprzedajemy piwo alkoholowe, a w Szwecji nie. Poza tym w ofercie mamy produkty specjalne, jak na przykład burgery wieprzowe, ale poza tym reszta menu jest podobna - mówi.
Richard Bergfors podkreśla, że menu MAX Burgers w obu krajach smakuje tak samo.
- Natomiast uwielbiam w Polsce wieprzowinę. Chciałbym, żeby pojawiła się też w Szwecji. Podczas każdej wizyty w Polsce zamawiam wieprzowego burgera - dodaje.
Czytaj więcej Czym różni się działalność MAX Premium Burgers w Skandynawii i w Polsce? (WYWIAD)
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.