Nowa restauracja MAX Premium Burgers na Białołęce będzie pierwszą otwartą w 2023 roku, a także 21. restauracją tej sieci w Polsce i już 7 w aglomeracji warszawskiej. Dokładna data otwarcia nowej restauracji zostanie przekazana przez MAX już niebawem.
''Podczas 5-letniej obecności na polskim rynku MAX Premium Burgers zyskał już rzeszę wiernych fanów. Jedni kochają markę za szeroki wybór menu, z licznymi opcjami z wołowiną i kurczakiem, oraz bogate tzw. Zielone Menu, a także możliwość personalizacji swojego burgera. A już od 12 stycznia w MAX spróbować można nowe sezonowe menu i burgera Korean BBQ ze świeżą kolendrą i koreańskim sosem BBQ'' - informuje sieć MAX Premium Burgers w komunikacie prasowym.
I dodaje, że drzwi nowej restauracji MAX na Białołęsce zostaną otwarte już niebawem.
MAX posiada rozbudowaną sieć restauracji w Warszawie, jednak pojawienie się na północno-wschodniej części Warszawy i lokalizacja po prawej stronie Wisły będzie stanowiła zupełną nowość. Restauracja MAX znajdować się będzie w bliskim sąsiedztwie centrum handlowego Factory Annopol przy ulicy Białołęckiej 98.
- Cieszymy się, że już niebawem pojawimy się na Białołęce. W Warszawie i okolicach posiadamy już 7 naszych restauracji, jednak nieustannie zależy nam na tym, aby dostęp do naszego menu miał każdy miłośnik burgerów z MAX. W okolicy znajdziemy nie tylko duże centrum handlowe, ale i okoliczne osiedla, szkoły, obiekty sportowe - mówi Jerzy Jakubiak Head of Development MAX Polsce.
MAX Premium Burgers na Białołęce zlokalizowany jest w pobliżu Trasy Toruńskiej oraz Węzła Łabiszyńska, co zapewnia dobry dojazd dla osób zmotoryzowanych. W niedalekiej odległości obecne są również przystanki komunikacji miejskiej, stacja metra Bródno oraz stacja kolejowa Warszawa Toruńska.
Historia MAX Burgers sięga 1968 r., kiedy na północy Szwecji Curt Bergfors i Britta Fredriksson założyli swoją pierwszą restaurację, w której serwowali burgery. W ciągu zaledwie dwóch lat stały się tak popularne, że właściciele zdecydowali się na otwarcie kolejnych restauracji.
Dziś MAX to sieć, która liczy ponad 150 restauracji w samej Szwecji, a 189 we wszystkich krajach, gdzie zatrudnia ponad 7000 pracowników. Firma jednak cały czas pozostaje biznesem rodzinnym, obecnym prezesem MAX jest Richard Bergfors, natomiast wiceprezesem jego brat Christoffer Bergfors - synowie założyciela sieci.
Szefem kuchni jest Jonas Mårtensson, który w przeszłości związany był z renomowanymi restauracjami w Sztokholmie i Paryżu, oraz pracował w kuchni Szwedzkiego Domu Królewskiego, skąd trafił bezpośrednio do MAX. To on stoi za menu MAX i dba o to aby produkty i składniki były najlepszej jakości.
Dzisiaj MAX obecny jest nie tylko na terenie Szwecji, ale także Danii, Norwegii i Polski. W 2022 roku świętował 5 lat obecności na polskim rynku.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.