Już 1 lutego otwieramy kolejną restaurację MAX Premium Burgers! - poinformowała sieć burgerowni. MAX znajdować się będzie w bliskim sąsiedztwie centrum handlowego Factory Annopol przy ulicy Białołęckiej 98.
Nowa restauracja MAX Premium Burgers na Białołęce będzie pierwszą otwartą w 2023 roku, a także 21. restauracją tej sieci w Polsce i już 7 w aglomeracji warszawskiej. W okolicy nowego MAX przy ul. Białołęckiej 98 znajduje się duże centrum handlowe, ale i osiedla, szkoły i obiekty sportowe.
Otwarcie MAX Premium Burgers przy Factory Annopol zaplanowane jest na środę 1 lutego o godz. 10.
W styczniu br. MAX Premium Burgers wprowadziło do menu nowego burgera - Korean BBQ. To propozycja, w której znalazły się świeża kolendra i aromatyczny słodko-kwaśny sos.
Korean BBQ to burger z linii największych burgerów Grand Deluxe. Pomiędzy bułką Frisco znajduje się ser cheddar (poza wersją z halloumi), krążki cebuli, majonez, pikle i sałatę lodową. MAX proponuje aż 4 wersje do wyboru: wołowinę, roślinny Plant Beef, kurczak i ser halloumi.
- Królową w Korean BBQ jest świeża kolendra, która dla jednych może być zaskoczeniem, a dla nas to dowód na to, że zawsze stawiamy na wysokiej jakości składniki, które wprowadzają ciekawy twist do kompozycji. Całość zamyka orientalny, słodko-kwaśny sos, który nawiązuje do kuchni koreańskiej. Jak zawsze, ważne jest dla nas to, aby każdy znalazł w naszym menu coś dla siebie, dlatego przygotowaliśmy opcje z kurczakiem lub wołowiną, a dla wegetarian uwielbiany roślinny Plant Beef lub ser halloumi - mówi Jonas Mårtensson szef kuchni MAX.
Nowością, która również pojawiła się w styczniu jest Premium Shake Crispy Apple Pie - shake z dżemem jabłkowym z cynamonem, z dodatkiem ciasteczek i bitą śmietaną. Do sprzedaży wracają długo wyczekiwane frytki z batatów.
Historia MAX Burgers sięga 1968 r., kiedy na północy Szwecji Curt Bergfors i Britta Fredriksson założyli swoją pierwszą restaurację, w której serwowali burgery. W ciągu zaledwie dwóch lat stały się tak popularne, że właściciele zdecydowali się na otwarcie kolejnych restauracji.
Dziś MAX to sieć, która liczy ponad 150 restauracji w samej Szwecji, a 189 we wszystkich krajach, gdzie zatrudnia ponad 7000 pracowników. Firma jednak cały czas pozostaje biznesem rodzinnym, obecnym prezesem MAX jest Richard Bergfors, natomiast wiceprezesem jego brat Christoffer Bergfors - synowie założyciela sieci.
Szefem kuchni jest Jonas Mårtensson, który w przeszłości związany był z renomowanymi restauracjami w Sztokholmie i Paryżu, oraz pracował w kuchni Szwedzkiego Domu Królewskiego, skąd trafił bezpośrednio do MAX. To on stoi za menu MAX i dba o to aby produkty i składniki były najlepszej jakości.
Dzisiaj MAX obecny jest nie tylko na terenie Szwecji, ale także Danii, Norwegii i Polski. W 2022 roku świętował 5 lat obecności na polskim rynku.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.