MAX Premium wypływa z nowym burgerem. To Ryba Burger z mintajem W składzie Ryba Burgera znajduje filet z mintaja alaskańskiego w panierce. Fot. Materiały prasowe

MAX Premium wypływa z nowym burgerem. To Ryba Burger z mintajem

Autor: KG/horecatrends Data: 24 stycznia 2022 12:40

MAX Premium Burgers chce, by do końca 2022 r. co drugi sprzedawany przez nią posiłek był bez czerwonego mięsa. Ryba Burger to kolejny krok w tym kierunku.

W Max Premium Burgers, burgery kilku rozmiarów oferowane są z wołowiną, roślinną wołowiną, kurczakiem, serem halloumi, wieprzowiną. A od teraz także z rybą.

W składzie Ryba Burgera znajduje filet z mintaja alaskańskiego w  panierce, ogórek kiszony, czerwoną cebulę, sałatę lodową i majonez. Całość podawana w opiekanej bułce. Filet ma certyfikat MSC (zrównoważonego rybołówstwa) - informuje Max Premium Burgers w komunikacie prasowym.

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

W Polsce to już 15 lokali

MAX to najstarsza szwedzka sieć restauracji serwująca burgery. Firma powstała w 1968 r. i do dzisiaj pozostaje własnością założyciela marki i jego rodziny.

Firma realizuje swoją odpowiedzialność klimatyczną poprzez działania w trzech obszarach. Po pierwsze, kompleksowo mierzy swoje emisje. Po drugie, systematycznie je obniża w odniesieniu do poziomu sprzedaży. Po trzecie, usuwa z atmosfery gazy cieplarniane w ilości odpowiadającej co najmniej 110% swoich emisji. W 2019 roku MAX został jedyną europejską marką nagrodzoną przez ekspertów ONZ w konkursie Global Climate Action Award w kategorii „Go Climate Neutral Now”.

Obecnie sieć zatrudnia ok. 6000 pracowników w ponad 170 restauracjach na terenie Szwecji, Norwegii, Danii, Polski i Egiptu. Pierwsza restauracja MAX Premium Burgers w Polsce ruszyła we wrześniu 2017 r. Dziś polska sieć liczy 15 lokali w Warszawie, Wrocławiu, Poznaniu, Radomiu, Trójmieście, Tychach, Świętochłowicach i w Płocku.

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz