MAX Premium Burgers chce, by do końca 2022 r. co drugi sprzedawany przez nią posiłek był bez czerwonego mięsa. Ryba Burger to kolejny krok w tym kierunku.
W Max Premium Burgers, burgery kilku rozmiarów oferowane są z wołowiną, roślinną wołowiną, kurczakiem, serem halloumi, wieprzowiną. A od teraz także z rybą.
W składzie Ryba Burgera znajduje filet z mintaja alaskańskiego w panierce, ogórek kiszony, czerwoną cebulę, sałatę lodową i majonez. Całość podawana w opiekanej bułce. Filet ma certyfikat MSC (zrównoważonego rybołówstwa) - informuje Max Premium Burgers w komunikacie prasowym.
MAX to najstarsza szwedzka sieć restauracji serwująca burgery. Firma powstała w 1968 r. i do dzisiaj pozostaje własnością założyciela marki i jego rodziny.
Firma realizuje swoją odpowiedzialność klimatyczną poprzez działania w trzech obszarach. Po pierwsze, kompleksowo mierzy swoje emisje. Po drugie, systematycznie je obniża w odniesieniu do poziomu sprzedaży. Po trzecie, usuwa z atmosfery gazy cieplarniane w ilości odpowiadającej co najmniej 110% swoich emisji. W 2019 roku MAX został jedyną europejską marką nagrodzoną przez ekspertów ONZ w konkursie Global Climate Action Award w kategorii „Go Climate Neutral Now”.
Obecnie sieć zatrudnia ok. 6000 pracowników w ponad 170 restauracjach na terenie Szwecji, Norwegii, Danii, Polski i Egiptu. Pierwsza restauracja MAX Premium Burgers w Polsce ruszyła we wrześniu 2017 r. Dziś polska sieć liczy 15 lokali w Warszawie, Wrocławiu, Poznaniu, Radomiu, Trójmieście, Tychach, Świętochłowicach i w Płocku.
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.