Sieć McDonald's skupia się na udoskonalaniu swoich burgerów. Bułki z Maka mają być bardziej puszyste, a ser bardziej ciągnący.
Jak podaje portal innpoland.pl, McDonald's postanowił przestać eksperymentować z nowymi produktami i skupić się na ulepszeniu tych, które ma w menu i które lubią klienci.
- W środowisku, w którym nasi klienci szukają prostych i znanych produktów, nasze podstawowe pozycje menu nigdy nie były bardziej odpowiednie - powiedział Chris Kempczinski, dyrektor generalny McDonald's, podczas niedawnej rozmowy z analitykami.
Bułki w burgerach McDonald's mają być bardziej puszyste i ładnie wypieczone, ser ma się lepiej ciągnąć. Cebula w niektórych produktach ma być opiekana wraz z głównym składnikiem na grillu, a w Big Macach ma być więcej sosu.
Zmiany w burgerach zostały wprowadzone w Australii, Kanadzie i Belgii, a od połowy kwietnia br. wprowadzane w kilku miastach Zachodniego Wybrzeża. McDonald's podała, że do 2024 roku wszystkie amerykańskie restauracje będą oferować ulepszone hamburgery.
Czy klienci McDonald's muszą liczyć się z kolejnymi podwyżkami cen? Gdzie jest najdrożej w Polsce i ile kosztuje tam Big Mac?
Czytaj też Najdroższy McDonald's w Polsce. Ile kosztuje tam Big Mac?
Nie przegap najważniejszych wiadomości