Partnerzy portalu
McDonald’s Polska ma nowego dyrektora generalnego. Kto zastąpi Adama Pieńkowskiego? Tomasz Rogacz został nowym dyrektorem generalnym McDonald’s Polska/ fot. unsplash

McDonald’s Polska ma nowego dyrektora generalnego. Kto zastąpi Adama Pieńkowskiego?

Autor: AW Data: 05 września 2022 10:30

Od 1 października 2022 r. nastąpi zmiana na stanowisku dyrektora generalnego McDonald’s Polska. Nowym szefem polskiego rynku zostanie Tomasz Rogacz, który dotychczas pełnił funkcję Senior Director Restaurant Development. Z kolei Adam Pieńkowski, który od sześciu lat zarządzał firmą, awansuje do struktur globalnych obejmując stanowisko Vice President, Global Menu Strategy.

Kim jest Tomasz Rogacz?

Tomasz Rogacz związany jest z McDonald’s od 2001 roku. Rozpoczął pracę w restauracji McDonald’s, a następnie awansował na kolejne stanowiska w strukturach firmy. W 2011 roku dołączył do McDonald’s Serbia jako Market Manager, a w latach 2014-2021 był Dyrektorem Generalnym organizacji w Czechach i na Słowacji. Pod kierownictwem Tomasza Rogacza restauracje na tych rynkach osiągnęły rekordowe wyniki sprzedaży i przeszły przez proces modernizacji.

Po 10 latach pracy za granicą, Tomasz wrócił do Polski i objął stanowisko Senior Director Restaurant Development. Był odpowiedzialny za działy: operacyjny, franczyzy, rozwoju biznesu i technologii. Z dniem 1 października rozpocznie nowy rozdział w karierze związany z kierowaniem i rozwojem McDonald’s w Polsce.

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

Adam Pieńkowski,: Nowe stanowisko

Adam Pieńkowski, dotychczasowy dyrektor generalny rynku, awansował w strukturach globalnych marki i obejmie stanowisko Vice President, Global Menu Strategy w centrali McDonald’s w Chicago. W ciągu 6 lat na stanowisku dyrektora generalnego w Polsce, Adam znacząco zmodernizował restauracje i wraz z zespołem wprowadził rozwiązania digitalowe wspierające doświadczenia gości. Mimo licznych wyzwań, w tym czasie sprzedaż na rynku polskim wzrosła prawie dwukrotnie, a liczba restauracji powiększyła się o 130 lokali przekraczając liczbę pół tysiąca.

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz