29 września w 10 restauracjach McDonald’s w Wielkiej Brytanii zadebiutuje roślinny burger, McPlant - pisze portal Klimat.rp.pl.
Jak pisze portal, prace nad nowym roślinnym burgerem trwały przez 3 lata.
- Nad składem kanapki pracowano przez 3 lata. Składa się m.in. z burgera stworzonego we współpracy z Beyond Meat oraz wegańskiego sera na bazie grochu. Firma zapewnia, że roślinny ser „smakuje jak kultowe plastry sera McDonald's” - czytamy w artykule.
- McPlant ma być serwowany na wegańskiej bułce sezamowej z roślinnym sosem, sałatą, cebulą, pomidorem, piklami, ketchupem i musztardą. Roślinny burger jest wzorowany na Quarter Pounder Deluxe i zawiera 420 kalorii, czyli mniej więcej tyle, co klasyczny, podwójny cheeseburger - dodaje portal.
Czytaj więcej: klimat.rp.pl
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.