×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
McDonald's wyeliminuje konserwanty i sztuczne barwniki z burgerów
fot. shutterstock.com

McDonald's wyeliminuje konserwanty i sztuczne barwniki z burgerów

Autor: wnp.pl Data: 29 września 2018 14:05

McDonald's zdecydował o wyeliminowaniu sztucznych składników z serwowanych potraw. W ten sposób chce przyciągnąć klientów dbających o zdrowie.

Jak informuje CNN, McDonald's dąży do wyeliminowania sztucznych składników z menu. Siedem klasycznych burgerów – w tym Big Mac - nie będzie zawierać sztucznych konserwantów ani barwników. Zmiana dotyczy każdej części kanapki - od bułki do sera. Także kultowy sos Big Mac Special będzie bez sztucznych środków konserwujących.

W 2016 r. McDonald's wyeliminował z kurczaków McNuggets sztuczne konserwanty oraz wysoko fruktozowy syrop kukurydziany w bułce.

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

Do 2025 r. spółka wprowadzi recykling we wszystkich restauracjach marki oraz całkowicie przejdzie na opakowania pochodzące ze źródeł odnawialnych, produkcji certyfikowanej lub recyklingu. 

Więcej na wnp.pl.

Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News
Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz