Michał Gniadek nowym szefem kuchni w Bistro Barze WuWu



horecatrends.pl - 22 maja 2020 16:32


Michał Gniadek, szef kuchni restauracji Zoni, stał się również szefem kuchni Bistro Baru WuWu.

Michał Gniadek zabiera gości WuWu w całkowicie inne rejony kulinarne niż te, które są znane z restauracji Zoni i stworzył menu pełne wiosennych polskich smaków, przywodzących na myśl beztroskie wakacje. Znajdziemy w nim m.in. kopytka z kozim serem, bobem i czereśniami, pyzy z kaczką i rabarbarem, sałatkę z pomidorów z arbuzem, twarogiem i bazylią, tatar z najlepszej wołowiny Hereford z oscypkiem, młodą kapustę z koperkiem czy gicz jagnięca z młodymi marchewkami i keczupem cebulowym oraz sosem z czerwonego wina.

Michał Gniadek pełni funkcję szefa kuchni restauracji Zoni. Profesjonalne szlify zdobywał w renomowanych, światowych restauracjach m.in. nagrodzonej gwiazdką Michelin oraz czapkami żółtego przewodnika Gault & Millau. Jego kunszt to przede wszystkim doskonały warsztat nowoczesnych technik kulinarnych. Kuchnia Michała Gniadka jest prosta, ale zaskakująca; finezyjna, a przy tym zrozumiała.

Bistro Bar WuWu to wyjątkowe miejsce na mapie Warszawy, w którym najbardziej ulubione smaki polskiej kuchni łączymy z wyśmienitą wódką, bo to ona stanowi o tożsamości WuWu. Bar WuWu oferuje blisko 100 rodzajów wódek wytwarzanych z naturalnych składników takich jak żyto, pszenica czy ziemniaki. Wszystkie pochodzą od wyselekcjonowanych producentów z Polski i ze świata, a o ich dobór do dań dbają doświadczeni barmani, współtworzący zespół restauracji.