Partnerzy portalu
Mickey Rotten oraz projekt RAJ łąki zapraszają na Wege Ucztę fot. facebook.com/RAJ-łąki-do-wynajęcia

Mickey Rotten oraz projekt RAJ łąki zapraszają na Wege Ucztę

Michał Gniłka aka Mickey Rotten oraz projekt RAJ łąki do wynajęcia zapraszają w najbliższy weekend na roślinną rozpustę w pięknych plenerach.

Autor: horecatrends.pl Data: 05 września 2019 15:21

Michał Gniłka aka Mickey Rotten - przez dekadę grawitował pomiędzy Londynem, Meksykiem a Bali. Miał przyjemność gotowania między innymi dla takich filmowych osobowości jak Spielberg, Ridley Scott, Keanu Reeves czy Brad Pitt. Ostatnio był odpowiedzialny za koncept i menu w warszawskim Eden Bistro. Prowadzi kanał kulinarny na Youtube - WegeTuba. Do tego Michał współpracuje z polskim Ministerstwem Spraw Zagranicznych, instytucjami kulinarnymi w kraju i zagranicy oraz galeriami sztuki - tworząc projekty z pogranicza jedzenia i sztuki.

W kuchni Michał pokazuje, że można gotować z wyobraźnią, wręcz rozpustnie a zarazem zdrowo. Tak właśnie będzie smakować kolacja Michała - pełna aromatycznych ziół i roślin z małą domieszką egzotyki. Sprawdźcie poniżej, co znajdzie się w weekendowym menu. 

Wszystkie dania dostępne również w wersji całkowicie wegańskiej:

1. pomidor / kalamata / werbena
tatar z pomidorów bawolich, kawior z oliwek Kalamata, listki werbeny

2. bakłażan / orkisz / kapary
palony bakłażan, ziarno orkiszu, kapary z nasturcji

3. leśne grzyby / nerkowce / lubczyk / por
grzybowa z ogniska, ukwaszona śmietanka z nerkowców, oliwa sycona lubczykiem, popiół z pora

4. jesienne warzywa / kalafior / cytrusy i zioła
warzywa pieczone w dole, puree z kalafiora, cytrusowa salsa verde

5. śliwka / masło / wanilia i migdały / trawa żubrowa
pieczona śliwka, palone masło, migdałowe frangipane, esencja trawy żubrowej

do picia przez cały czas trwania wydarzenia:
- wody i lemoniady z ziołami i kwiatami jadalnymi

degustacja w ramach kolacji:
- wina z Winnicy Turnau

wytrawny deser:
- pieczone ziemniaki z ogniska + wegańskie oliwy, pesta i pasty z RAJskich ziół i warzyw

PLAN WYDARZENIA:
godz 17:00 - powitanie na łąkach i poczęstunek z sezonowych warzyw i owoców
godz 17:30 - rozpoczęcie uczty
godz 20:00 - zakończenie uczty i rozpoczęcie ogniska
godz 22:00 - oficjalne zakończenie wydarzenia

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.