Mihiderka otwiera dziesiąty lokal



horecatrends.pl - 16 września 2019 10:27


Gemini Park Tychy wzbogaca swoja ofertę gastronomiczną. We wrześniu do grona najemców największej galerii w Tychach dołączy Mihiderka. To już 10. lokal tej roślinnej sieci.

Oferta gastronomiczna galerii, licząca sobie dziś 15 lokali, we wrześniu wzbogaci się o kolejną restaurację, która zajmie 75 m kw. Nowym najemcą została Mihiderka, mająca w swoim menu wyłącznie kuchnię roślinną. Będzie to pierwsza restauracja sieci w Tychach.

- Rozwijamy, ale i dywersyfikujemy ofertę gastronomiczną Gemini Park. Jest to odpowiedź na zmieniające się gusta klientów. Tworząc nasz restauracyjno-kawiarniany tenant-mix staramy się, aby każdy klient znalazł w nim coś dla siebie. Mamy przy tym na uwadze panujące trendy na rynku retail oraz oczekiwania klientów - mówi Daniel Słuchocki, Head of Lease w Gemini Holding.

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

- Otwarcie Mihiderki to ukłon w kierunku osób, które są na diecie wegańskiej i wegetariańskiej lub z jakiegoś powodu, np. zdrowotnego, unikają dań mięsnych. Tym samym wypełniamy lukę w naszej ofercie. Dzięki nowej restauracji, żaden z naszych klientów nie poczuje się wykluczony z oferty gastronomicznej. Co więcej, każdy z odwiedzających zyska nowe miejsce, do którego warto zajrzeć w porze lunchu - dodaje.

W ofercie lokalu można znaleźć dania wyłącznie kuchni roślinnej (wegańskiej i wegetariańskiej). -

-Wszystkie dania, które podajemy, są zrobione bez użycia składników odzwierzęcych. Naszą misją jest pokazywanie gościom, że można jeść pyszne, różnorodnie i do syta bez mięsa, ryb, jaj, czy nabiału - mówi Dorota Krysińska, współzałożyciel marki Mihiderka.

Wierzymy, że są to składniki, których jako społeczeństwo powinniśmy jeść coraz mniej z przyczyn środowiskowych czy zdrowotnych. Dodatkowo nie smażymy niczego, nawet półproduktów, na głębokim tłuszczu, korzystamy z warzyw, owoców czy ziaren aby zagęszczać zupy czy dodawać smaku i charakterystycznego koloru naszym bułkom. Nasze dania obiadowe są tak przemyślane, aby stanowiły pełnowartościowy posiłek, z odpowiednią ilością białka i błonnika - mówi.

W menu goście lokalu znajdą kilka wariantów burgerów, zupy podawane z krakersami z ziaren i płatków owsianych, dania obiadowe takie jak gulasze inspirowane kuchniami świata, zupy z bogactwem dodatków w stylu azjatyckim czy tzw. „miski" z hummusem i sezonowymi dodatkami. Lokal ma także ofertę dla amatorów słodyczy. Ponadto w menu znajdziemy świeżo przygotowane soki i koktajle. Mihiderka współpracuje też z producentem napoju Bombilla, czyli orzeźwiających napojów na bazie yerba mate, słodzonych sokiem owocowym.

- Tyskie menu będzie takie samo, jak w innych lokalizacjach w centrach czy galeriach handlowych. To celowa decyzja, mająca na celu wygodę naszych gości. Wiedzą, czego się spodziewać, mogą liczyć na ten sam standard czy ofertę. Lokalizacja w samej galerii jest bardzo atrakcyjna, nasz lokal znajduje się niedaleko wejścia z parkingu, dlatego można na przykład z łatwością odebrać zamówione wcześniej jedzenie i szybko wrócić z kolacją do domu - mówi Krysińska.

Jak podkreśla Słuchocki, otwarcie Mihiderki to znak czasów. - Polacy coraz częściej sięgają po dania kuchni roślinnej. Restauracje wegańskie i wegetariańskie również cieszą się rosnąca popularnością. Dlatego naturalnym krokiem jest ich obecność także pod dachem centrum handlowego. To ważny element rozwoju zarówno samej oferty gastronomicznej, jaki strefy food court. To również istotny element wzmacniający nasze pozycjonowanie jako galerii rodzinnej, czyli dla każdego - mówi Słuchocki.

Oferta gastronomiczna Gemini Park Tychy rozwija się od jego otwarcia w marcu 2018 roku. Dziś można w niej znaleźć restauracje: KFC, McDonald's, Companeros, Olimp, Thai Express oraz City Kebab. W galerii działają także kawiarnie Cafe de Grano, Lodomania, Grycan, a także cukiernia Wisienka na torcie oraz stoiska Crazy Bubble i Palm Smoothie Bar. Lokali ma być więcej. Zapewnić ma to rozbudowa galerii o ok. 6,5 tys. m kw. Ta ma ruszyć w tym roku.

- W planach mamy dalszy rozwój oferty gastronomicznej. Zależy nam zarówno na zróżnicowaniu oferty, jak i formatów. Obok popularnych u nas lokali fast casual, chcemy w przyszłości postawić na lokale casual dining z obsługą kelnerską, tym samym stworzyć najatrakcyjniejszą ofertę leisure&activity, w której można będzie znaleźć ciekawe lokale oraz rozrywkę - mówi Anna Malcharek, dyrektor zarządzająca Gemini Holding.