×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
Morski Zając w Kuźnicy już działa. Jakie nowości ma w menu lokal z widokiem na zatokę?
Do menu restauracji w Kuźnicy powróciła paella, o którą dopytywali się goście. Fot. Morski Zając/Facebook

Morski Zając w Kuźnicy już działa. Jakie nowości ma w menu lokal z widokiem na zatokę?

Autor: Katarzyna Gubała Data: 12 kwietnia 2023 14:05

Restauracja Morski Zając w Kuźnicy po zimowej przerwie powróciła z 1 kwietnia do przyjmowania gości. Jakie nowości w menu ma popularny lokal na Półwyspie Helskim?

Morski Zając w Kuźnicy wznowił działalność 1 kwietnia i od tej pory będzie działać już codziennie do później jesieni. 

- Póki co działamy w godzinach 11:00/12:00 - 20:00, ale z biegiem dni będziemy ten czas wydłużać. Od drugiej połowy czerwca starujemy ze śniadaniami, wtedy też będziemy otwarci od rana do późnego wieczora - mówi horecatrends.pl Klaudia Świerczyńska, menadżer Morskiego Zająca. 

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

Menu Morski Zając - są nowości, ale do karty powrócił też hit

W menu restauracji z widokiem na Zatokę Pucką pozostały ulubione dania gości - zupa morska oraz fish&chips. Zupa morska to zupa z małżami, kalmary, krewetki, pomidorami pellati, cukinią, selerem naciowym, liściami kafiru, trawą cytrynową, habanero podawana z chlebem własnego wypieku.

- Te klasyki będą z nami już chyba zawsze. Dodatkowo postanowiliśmy wrócić do paelli - dodaje Klaudia Świerczyńska. 

Paella z owocami morza w Morskim Zającu serwowana jest w dwóch porcjach - dla 1 i 2 osób. W skład dania wchodzą krewetki, mule, vongole, kalmary, ośmiorniczka baby, chorizo, cukinia, seler naciowy, cebula, czosnek, pietruszka, habanero i masło (na życzenie można zamówić paellę bez chorizo). 

Zupełną nowością w karcie Morskiego Zająca jest drób.

- Filet z kurczaka z solanki w sosie cytrynowo-maślanym - to danie z pewnością będzie ewoluować, ale wiemy też, że na nachodzący sezon z nami zostanie - zdradza menedżerka lokalu w Kuźnicy.

Czytaj też Morski Zając parzy w Kuźnicy autorską kawę. Baltissima to marka, którą chce rozwijać

Morski Zając w Kuźnicy ma być czynny do później jesieni.

Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News
Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz