×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
MOXO w Fabryce Norblina. Sercem lokalu jest restauracja łącząca smaki Japonii i Peru
Fot. Materiały prasowe

MOXO w Fabryce Norblina. Sercem lokalu jest restauracja łącząca smaki Japonii i Peru

Autor: Katarzyna Gubała Data: 01 lutego 2023 09:55

W restauracji i klubie muzycznym MOXO w Fabryce Norblina na gości przez 7 dni w tygodniu czeka tu menu szefa kuchni Radosława Pelca i muzyka na żywo.

MOXO w Fabryce Norblina to 1200 m kw. połączenia nowoczesnego designu z industrialnym klimatem, które stworzyli architekci z biura PRC Architekci i PRC Design. Projekt wnętrza podkreśla zarówno wyjątkowość konceptu, jak i miejsca – Hali Odlewni z 1882 r. - czytamy w komunikacie prasowym. 

Naturalną surowość pofabrycznej przestrzeni równoważy wystrój wnętrza - miękkie welurowe kanapy, butelkowa zieleń oraz ciepłe światło, podkreślające urok zabytkowych ścian. Charakter miejsca podkreśla zachowane pofabryczne wyposażenie obiektu - trójstanowiskowy piec kotlinowy wraz ze wspomagającym jego pracę przyściennym żurawiem oraz indukcyjne piece odlewnicze. Zwieńczeniem tej przestrzeni na parterze jest najwyższy w Polsce - wysoki na 8 m i szeroki na 12 m - bar.

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

Fuzji smaków Japonii i Peru

Sercem MOXO jest otwarta restauracja, oferująca fuzję kulinarną dwóch światów - Japonii i Peru. Szefem kuchni i twórcą menu jest Radosław Pelc, pasjonat z wieloletnim stażem, który doświadczenie zdobywał w wielu restauracjach w Polsce i na świecie, m.in. w Fort Village na Sardynii czy w restauracji warszawskiego Hotelu Sheraton.

Na koncie ma liczne nagrody i wyróżnienia, jak choćby I miejsce na VII Kulinarnym Rajdzie Mistrzów. W stworzonej przez niego karcie znajdziemy m.in. sushi, peruwiańskie ceviche, owoce morza, a także ryby i dania mięsne. Doznania kulinarne uzupełnia autorska karta koktajli, również inspirowana filozofią przenikania się tych dwóch potężnych kultur, serwowana w obydwu barach.

MOXO to restauracja i klub muzyczny.

Przestrzeń MOXO dla gości to łącznie 900 mkw. (parter plus antresola), na której znajduje się 210 miejsc siedzących. Przy układzie koktajlowym lokal pomieści nawet 600 osób.

Kto stoi za MOXO?

MOXO to autorski projekt Tomika Grewińskiego - jednej z najbardziej znanych i wpływowych osób w polskiej branży muzycznej i rozrywkowej oraz Bertranda Jasińskiego, twórcy takich marek, jak Centrum Podróży, GO!Internet, Sale Zabaw Fikołki, Kuźnia Kulturalna, The Beer Store, Cook Story, Scena Kulturalna, Museum Store, czy Cucina Wilanów. 

- MOXO to miejsce spotkań z wyśmienitym jedzeniem, muzyką i dobrą energią. Szukaliśmy idealnej przestrzeni do realizacji naszego konceptu, w którym będziemy mogli stworzyć niepowtarzalny klimat i takie znaleźliśmy. Piękna, XIX–wieczna Hala Odlewni urządzona na nowo zapiera dech w piersiach - mówią Grewiński i Jasiński, inwestorzy z Amvox International, właściciela MOXO.

Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News
Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz