Partnerzy portalu
Najmłodszy uczestnik polskiego Masterchefa przygotował dania dla Hulakula fot. materiały prasowe

Najmłodszy uczestnik polskiego Masterchefa przygotował dania dla Hulakula

Centrum rozrywki Hulakula rozwija ofertę gastronomiczną. Przy ul. Jagiellońskiej 82B do dyspozycji gości są m.in. trzy bary oraz restauracja z ogródkiem, w której od połowy maja serwowane jest autorskie menu Bartosza Adamskiego – najmłodszego uczestnika polskiej edycji Masterchefa.

Autor: www.horecatrends.pl Data: 28 maja 2019 15:29

Centrum rozrywki Hulakula działa w stolicy od niemal 20 lat. Swoją popularność zdobyło jako kręgielnia w gmachu Biblioteki Uniwersyteckiej. Po przeniesieniu siedziby na ul. Jagiellońską 82B oferuje swoim gościom już nie tylko bowling, ale także bilard, parkiet na 2 tys. osób, trzy bary i nowoczesne sale konferencyjno-klubowe. W restauracji znajdującej się na terenie centrum rozrywki, można zjeść lunch biznesowy, rodzinny obiad lub wybrać się ze znajomymi na drinka. Od połowy maja goście Hulakula mogą spróbować potraw z autorskiego menu najmłodszego uczestnika Masterchefa – Bartosza Adamskiego.

Nowe menu w restauracji Hulakula odzwierciedla charakterystyczny styl kulinarny swojego autora: jest zaskakujące i nieoczywiste. Młody kucharz znany jest z tego, że swoje potrawy komponuje bez przepisu. Gotując, polega przede wszystkim na swojej inwencji, w nieoczywisty sposób łącząc ze sobą smaki. Kreatywne podejście Bartosza Adamskiego do gotowania niejednokrotnie urzekło Magdę Gessler, jurorkę popularnego programu kulinarnego Masterchef, w którym brał udział Bartosz. Teraz potraw jego autorstwa może spróbować każdy gość restauracji Hulakula.

– Komponując menu do restauracji Hulakula postawiłem przede wszystkim na wysokiej jakości składniki: warzywa, mięso, ryby oraz zdrowe nasiona. Odpowiednio połączone i przyprawione okazały się strzałem w dziesiątkę. Potrawy są lekkie i pełnowartościowe, a smaki nieoczywiste. Zadowolą poszukiwaczy nowych smaków, zabierając ich w kulinarną podróż, przez Półwysep Apeniński, aż do Azji – mówi Bartosz Adamski, najmłodszy uczestnik Masterchefa.

W autorskim menu Bartosza odwiedzający warszawskie centrum rozrywki znajdą m.in. kanapkę z trybowanym udkiem z kurczaka, dzikiego łososia podanego na chrupiącej polencie z salsą pomidorową, czy stir fry z warzywami i sosem hoisin.

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.