Restauracja Noma w Kopenhadze, przez wielu uważana za najlepszą na świecie, kończy działalność w obecnej formie. Jej twórca, duński szef kuchni, René Redzepi, zapowiedział start nowego projekt - pisze portal sukces.rp.pl.
Duńska restauracja Noma o swojej przyszłości poinformowała w mediach społecznościowych. Jej twórca i szef kuchni, René Redzepi postanowił zamknąć lokal w obecnej formie i powrócić za jakiś czas w pełni odmienionej formule. Jak stwierdził, jego lokal potrzebuje zmiany.
Aby nadal być Nomą, musimy się zmienić. W związku z tym, drodzy goście i przyjaciele, mamy do przekazania kilka ekscytujących wiadomości. Zima 2024 będzie ostatnim sezonem Nomy, jaką znamy. Rozpoczynamy nowy rozdział: Noma 3.0 - czytamy na profilu restauracji w mediach społecznościowych.
Jak pisze portal sukces.rp.pl, Noma ma stać się czymś więcej niż restauracją.
- Od 2025 roku „Noma” będzie czymś więcej niż restauracją. Stanie się swego rodzaju laboratorium gastronomicznym, które lwią część swojego czasu poświęci na tworzenie nowych smaków, produktów i technik kulinarnych, aby potem podzielić się efektami swojej pracy z gośćmi i klientami - czytamy artykule.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.