North Fish wystartował z letnimi propozycjami menu - Summer Time i North Vege.
Oferta Nort Fish składa się z Summer Time, czyli letnie i lekkich nowości w menu. Do karty wrócił w nieco odmienionej wersji Łosoś Caprese, czyli stek z łososia norweskiego podawany z sosem pesto, opiekanym ser mozzarella i pomidorkami koktajlowymi. Drugim powrotem jest Mintaj panierowany z porem - soczysty kawałek fileta z mintaja z sosem porowym. Całkowitą nowością będzie natomiast Crispy Hake, czyli chrupiący, dziki morszczuk w panierce w dwóch wersjach łagodnej i pikantnej - czytamy w informacji prasowej.
Nowości pojawiły się także w ofercie kanapkowej: Big! Fish Sandwich i Big! Fish Tortilla. Oba te dania bazują na morszczuku, można także wybrać wersję podania: łagodną lub pikantną. Do oferty zup powróciła Zupa krem z pomidorów. Jest też nowa, letnia propozycja: Chłodnik z buraczków.
Druga propozycja North Fish na lato zatytułowana jest North Vege.
North Vege to subbrand marki North Fish określający grupę nowych produktów na bazie roślinnych burgerów i nuggetsów. Przygotowane dania są dobrą opcją dla wegetarian, wegan a także dla tych co lubią roślinną kuchnię.
W North Fish będzie spróbować Nuggestsów roślinnych wraz z dodatkami w systemie Nałóż ile chcesz, a także w formie snax: Nuggestsów z frytkami.
Mocno zostanie także wzbogacona wegetariańska opcja kanapkowa. Big! Vege Sandwich, czyli focaccia z kurkumą i siemieniem lnianym wraz z nuggestami roślinnymi, majonezem, sosem sweet chilli i chrupiącymi warzywami. Kolejna opcja wegetariańska to Big! Vege Torilla, czyli tortilla pszenna wraz z nuggestami roślinnymi, sosem cezar, serem sałatkowym i warzywami.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.