×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
Nowa karta tej restauracji w Sopocie to w 90 proc. dania rybne i z owoców morza
Tomasz Purol (pierwszy z prawej) z załogą kuchni White Marlin w Sopocie. Fot. White Marlin/Facebook

Nowa karta tej restauracji w Sopocie to w 90 proc. dania rybne i z owoców morza

Autor: KG/horecatrends Data: 04 kwietnia 2022 09:45 | Aktualizacja: 04 kwietnia 2022 09:58

Od 1 kwietnia szefem kuchni restauracji White Marlin w Sopocie jest zwycięzca 5. edycji Top Chef Polska Tomasz Purol. Co zawiera przygotowana przez niego nowa karta?

Kolacja degustacyjna, jaka odbyła się w piątek (1 kwietnia) w White Marlin zapowiadała nowego szefa i jego menu.

W menu kolacji degustacyjnej znalazły się:
- Carpaccio z ośmiornicy, pieczona szalotka, żel z kiszonego ogórka, soliród, chrupka gryczana
- Marynowana makrela, assiette z pomidora z bazylią
- Śledź z Bornholmu marynowany w sherry, creme fraiche, kompresowane jablko, puree ze słodkiej cebuli
- Krem z pieczonego kalafiora, piklowany kalafior, migdał i oliwa koperkowa
- Sola Dover z patelni, salsa z kaparów i szalotki, ziemniaki hasselback, jarmuż, marchewka
- Jesiotr, assiette z selera, sos połowy, wędzona ikra z pstrąga
- Mus z różowej czekolady, malina, puder z białej czekolady, oliwa z oliwek, groszek cukrowy, czerwone owoce.

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

Następnego dnia dania weszły do karty White Marlin. Jak podkreśla restauracja, nowe menu w 90 proc. składa się z dań z ryb i owoców morza. 

 

 

Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News
Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz