W połowie lutego w zabytkowej, zakopiańskiej Willi Marilor otworzyła się nowa restauracja Marilor. Wnętrze restauracji pełne jest zakopiańskich akcentów - starych plakatów czy widocznych na głównej ścianie reprodukcji obrazów Zofii Stryjeńskiej.
W menu restauracji Marilor znajdą się dania z jagnięciny, ryb, najlepszego polskiego drobiu czy specjalnej sezonowanej wołowiny.
''Na uwagę zasługują tapasy - komponowane każdego dnia z najlepszych, regionalnych składników. W karcie zadbano też o propozycje dań dla wegetarian i specjlane menu dla dzieci, sprawdzone przez najmłodszych ekspertów. Doskonałe wina i pyszne desery, w tym własnej roboty domowe lody czy eklerki, będą doskonałym dopełnieniem posiłku'' - czytamy w komunikacie prasowym.
W restauracji Marilor codziennie wypiekany jest orkiszowy chleb na zakwasie żytnim, z żurawiną, słonecznikiem i siemieniem lnianym, który podawany jest z masłem rumiankowym. Można kupić na miejscu dla siebie lub przywieźć jako prezent z podróży do Zakopanego.
Restauracja Marilor w zabytkowej, zakopiańskiej Willi Marilor jest czynna codziennie w godz. 13-22.
Czytaj też: W Zakopanem powstaje Nosalowy Park Hotel & SPA
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.