×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
Nowe Milanovo to większy lokal i menu przygotowane we współpracy z Jurkiem Sobieniakiem
Nowe wnętrza Milanovo na warszawskim Wilanowie. Fot. Materiały prasowe

Nowe Milanovo to większy lokal i menu przygotowane we współpracy z Jurkiem Sobieniakiem

Autor: KG/horecatrends Data: 05 grudnia 2022 13:10

Znana mieszkańcom warszawskiego Wilanowa, jak i gościom odwiedzającym ogrody pobliskiego Pałacu Królewskiego, restauracja Milanovo otworzyła swoje drzwi po remoncie. Jakie nowości czekają na gości w tym śródziemnomorskim lokalu?

Nowe, powiększone wnętrze Milanovo powstało we współpracy Macieja Lubiaka z pracownią architektoniczną Modesi Homo Deco, a na gości czekają nowości w menu przygotowane we współpracy kulinarnej z Jerzym Sobieniakiem, z którym  współpracuje od samego początku. Właściciel restauracji i twórca marki Milanovo Maciej Lubiak uważa, że dobre jedzenie powinno kusić swoim wyglądem i zapachem, a jego smak musi pozostać w pamięci na długi czas - czytamy w komunikacie prasowym.

Co zmieniło się po remoncie w Milanovo?

Po remoncie trwającym niemal 6 miesięcy Milanovo ponownie otworzyło się dla gości. W centralnym miejscu powiększonego lokalu stanęły dwa zupełnie nowe, złote piece do wypiekania Pizzy Napoletany Canotto, z której słynie restauracja.

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

Architektura wnętrza Milanovo utrzymana jest w odcieniach drewna, bieli i złota, ozdobiona wysmakowanymi dodatkami oraz idealnie dobraną zielenią i światłem.

- Kiedyś zastanawiałem się, czy nie otworzyć kolejnej restauracji. Dziś wiem, że nie miałbym wystarczająco czasu, aby poświęcić się tylko byciu restauratorem. Ale ponieważ nadarzyła się sposobność, postanowiłem powiększyć przestrzeń. Nowe Milanovo po powiększeniu  ma do dyspozycji ponad 600 m kw., a ilość miejsc siedzących zwiększyła się do ponad 140. Dodatkowo mamy 52 miejsca w ogrodzie zimowym, a w sezonie wiosna-jesień nasz ogródek letni oferuje dodatkowych 50 miejsc  - wylicza założyciel Maciej Lubiak.

Restauracja Milanovo w Warszawie.

W menu Milanovo m.in. pizza typu canotto, ale i żeberka BBQ czy Wege Burger

W restauracji Milanovo na gości czekają dania włoskie i nie tylko - m.in. kilkadziesiąt rodzajów pizzy Napoletany Canotto, dania dla dzieci i desery. W menu, które od lat serwuje te same, sprawdzone dania pojawiły się też nowości. Wśród nich m.in. pizza Africana, pizza Bolognese e béarnaise, pizza Crema di Tonno; sałatka Superfoods, aromatyczne Żeberka BBQ, krewetkowa Buła Marcello, Fish&Chips czy Wege Burger. 

- Milanovo to mój drugi dom. Traktuję to miejsce jak własną, rodzinną kuchnię. To tu nauczyłem się podstaw gastronomii i wyczucia kulinarnego, dlatego wszystkie dania, które goście znajdą w karcie, ubóstwiam także ja - dodaje Maciej Lubiak.

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz