×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
Nowojorska pizza na kawałki w Polsce. Słynna sieć otwiera drugi lokal
Sbarro z drugim lokalem w Polsce; fot. Amic Energy

Nowojorska pizza na kawałki w Polsce. Słynna sieć otwiera drugi lokal

Autor: Paulina Piwowarek Data: 23 marca 2023 11:54

23 marca, w stacji AMIC Energy w Kielcach ruszy amerykańska pizzeria Sbarro - donosi lokalny serwis echodnia.eu. To drugi lokal sieci Polsce.

Sbarro w Polsce. Najpierw Warszawa, teraz Kielce

Pierwsza restauracja Sbarro w Polsce ruszyła w październiku 2022 r. na stacji paliw Amic Energy przy ul. Puławskiej 623 w Warszawie, miał to być projekt pilotażowy, ale wygląda na to, że się przyjął, skoro postanowiono otworzyć drugą placówkę sieci. 

Jak donosi echodnia.eu, w Kielcach będzie można spróbować słynnej nowojorskiej pizzy serwowanej w całości i na kawałki, zarówno na miejscu, na wynos oraz w dostawie. Oferta będzie dostępna na platformach Uber Eats, Glovo oraz Pyszne.pl.

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

Nowojorska pizza Sbarro - co to jest?

Sbarro oferuje oryginalną New York Pizza XL, codziennie ręcznie robioną ze świeżego ciasta z dodatkiem 100% sera mozzarella z pełnego mleka i pomidorów w stylu San Marzano.

Pizza będzie dostępna w trzech rozmiarach 30/35/43 cm i kilku smakach: pepperoni, margherita czy wegetariańska. 

W ofercie jest także stromboli - zawijana pizza, wypełniona dodatkami zapieczonymi w serach mozzarella, cheddar i ricotta.

Sbarro wyłącznie na Amic Energy i to w pakiecie z Subway'em

Stacje paliw AMIC Energy są wyłącznym franczyzobiorcą restauracji Sbarro w Polsce. Projekt wydaje się ciekawy ze względu na to, że na stacji są obecne dwa globalne koncepty gastronomiczne - Sbarro oraz Subway. Czyli amerykańska sieciowa gastronomia pełną parą!

Sbarro - historia marki i plany rozwoju

Sbarro została założona w 1956 roku na Brooklynie przez włoską rodzinę Carmela i Gennaro Sbarro. Od początku sieć skupiała się na sprzedaży pizzy na kawałki.

Sbarro to obecnie ponad 600 lokalizacjach. W 2023 r. planowane jest otwarcie co najmniej 50 nowych punktów w samej Europie.

Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News
Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz