×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
Nowy, całoroczny obiekt gastronomiczny powstanie nad Jeziorem Paprocańskim w Tychach
Projekt koncepcyjny wykonany został przez pracownię projektową RS+ Skitek.

Nowy, całoroczny obiekt gastronomiczny powstanie nad Jeziorem Paprocańskim w Tychach

Autor: Katarzyna Gubała Data: 15 stycznia 2023 14:15

Nad Jeziorem Paprocańskim powstanie nowy, całoroczny obiekt gastronomiczny. Projekt zakłada także budowę toalet publicznych, strefy wypoczynku oraz miejsc postojowych dla rowerów.

 Jak poinformował Urząd Miejski w Tychachm 11 stycznia 2023 roku Urząd podpisał umowę na dzierżawę na działki znajdującej się na „dzikiej plaży” na Paprocanach (przetarg odbył się w listopadzie ubiegłego roku).

Zamiast punktu gastronomicznego - całoroczny obiekt

Zgodnie z umową w miejscu, gdzie latem znajdował się punkt gastronomiczny, powstanie całoroczny obiekt, który swoją koncepcją ma nawiązywać do znajdujących się po drugiej stronie jeziora obiektów m.in. przystani kajakowej. 

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

- To będzie obiekt wpisujący się w otoczenie. Zależy nam na zachowaniu charakteru miejsca, ale będą też w nim toalety, których na „dzikiej plaży” brakowało. Planujemy także rozszerzyć ofertę gastronomiczną oraz organizować cykliczne wydarzenia - mówi przedsiębiorca Rober Jarkulisz.  

Dla mieszkańców udostępniony zostanie także taras na dachu budynku. „Dzika plaża” to miejsce, które tyszanie chętnie odwiedzają na rowerach, dlatego dla rowerzystów powstaną miejsca postojowe.

Projekt obiektu gastronomicznego nad Jeziorem Paprocańskim.

Kiedy nowy lokal na Paprocanach będzie gotowy?

Zgodnie z umową dzierżawca ma 12 miesięcy na realizacje inwestycji i rozpoczęcie działalności. Jeśli nic nie stanie na przeszkodzie za rok będzie nowy lokal będzie już działał. Projekt koncepcyjny wykonany został przez pracownię projektową RS+ Skitek.

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz