Nuta - autorska restauracja chefa Andrea Camastra przy Placu Trzech Krzyży 10 ma się otworzyć pod koniec stycznia br. Na mediach społecznościowych Nuta Restaurant, Camastra uchyla rąbka tajemnicy, przedstawiając zespół i dania z menu swojej nowej restauracji.
W swojej nowej restauracji Andrea Camastra będzie kontynuował ideę nagrodzonej gwiazdką Michelin Restauracji Senses.
- Niezmiennie chce przenosić kuchnię polską na wyższy poziom dokładając z kuchni śródziemnomorskiej i azjatyckiej. Będzie przygotowywał menu degustacyjne, ale będzie również opcja przygotowania własnego menu - mówił horecatrends.pl Dariusz Pawłowski, General Manager Nuta Restaurant.
Czytaj więcej: Andrea Camastra otworzy nowy lokal. NUTA to ukłon w stronę jego pasji
Na mediach społecznościowych Nuty, chef Camastra przedstawił członków załogi nowej restauracji przy Pl. Trzech Krzyży.
Senior Sous Chef Martin Giardino to ''polsko-włoski temperament, moja prawa ręka i zaufany współpracownik od ponad 4 lat'' - napisał Andrea Camastra. Giardino zdobywał doświadczenie w gwiazdkowych restauracjach we Francji, Danii, Luksemburgu i Szwajcarii.
Junior Sous Chefem jest Filip Niewiatowski, który pracuje z Andrea Camastrą również od ponad 4 lat i wykazał się niezwykłymi umiejętnościami i kreatywnością w Senses.
Na profilu Nuta Restaurant na Facebook pojawiają się nowe dania chefa Camastry. Możemy zobaczyć np. amuse-bouche - kiełbasa z cebulą i piklowaną rzepą arbuzową, autorską mizerię, makrelę i ogórkową na domowym wędzonym boczku.
Czytaj też: NUTA Camastry otworzy się w styczniu, ale koncert na trzy talerze można kupić już dziś
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.